Με την Διοίκηση του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης. Στην συνάντηση που συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μακράκης, η αντιπρόεδρος κ. Ρένα Τερζάκη και το μέλος κ. Τηλέμαχος Παπαδόπουλος συζητήθηκε το θέμα της σχολικής στέγης και –κυρίως – το ζήτημα των μισθωμένων ακινήτων, στα οποία στεγάζονται νηπιαγωγεία της πόλης του Ηρακλείου και σε κάποιες περιπτώσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συζητήθηκαν οι νέες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν  από τον νέο ενιαίο τύπο νηπιαγωγείου, το ενδεχόμενο επανεξέτασης μαζί με τις αρμόδιες Διευθύνσεις, νέων γεωγραφικών ορίων στα σχολεία του Ηρακλείου, η διοργάνωση δράσεων/ εκδηλώσεων ενημέρωσης γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ακόμα, συζητήθηκε η πρόταση δημιουργίας ενός Μουσείου Σχολικής Ζωής, που θα φιλοξενεί σχολικό υλικό και αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία ανάμεσα στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» με τον Δήμο Ηρακλείου.