Μπορεί το πέρασμά της από αυτό τον κόσμο να ήταν σύντομο,  όμως η Amy Winehouse, η 27χρονη βρετανίδα με την υπέροχη φωνή, κατάφερε να συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους και να μπει κι εκείνη στο πάνθεον των μεγάλων σταρ που έφυγαν νωρίς…

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το newsit, το απόγευμα του Σαββάτου η παγκόσμια κοινή γνώμη μπορεί να μην σοκαρίστηκε στο άκουσμα του θανάτου της τραγουδίστριας, η εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ την είχαν φέρει πολλές φορές κοντά στον θάνατο, όμως η θλίψη για την φωνή που σίγησε ήταν μεγάλη.

Την Κυριακή ολα τα βρετανικά ταμπλόιντ δημοσίευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες την προηγούμενη μέρα είχε αγοράσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών .

\"\"Το απόγευμα τους Σαββάτου, άγνωστος, τηλεφώνησε ζητώντας ασθενοφόρο και δίνοντας την διεύθυνση της κατοικίας της Winehouse στην πλατεία Κάμντεν.

Το ασθενοφόρο έφτασε σχεδόν αμέσως αλλά ήταν ήδη αργά. Η 27χρονη τραγουδίστρια ήταν ήδη νεκρή. Και έτσι μπήκε στο \”Κλαμπ 27\” όπως αποκαλείται με μεγάλους σταρ που έχουν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία κοντά στα περίπου 27 τους χρόνια, όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζιμ Μόρισον, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Κέρτ Κομπέϊν και ο Μπράϊαν Τζόουνς των Ρολινγκ Στόουνς.

To βράδυ του Σαββάτου το πτώμα της Amy μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο μέσα σε κλίμα οδύνης από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έω από το σπίτι και με την μητέρα της Τζανις να παραδέχεται οτι το μοιραίο ήταν αναπόφευκτο με την πορεία που ακολουθούσε η κόρη της και τους εθισμούς της σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

\"\"\”Aκόμα δεν μπορώ να το πιστέψω και δεν θέλω\”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε οτι προτιμάει να μείνει στην σκηνή της προηγούμενης ημέρας όταν αφού πέρασαν πολλές ώρες μαζί την ώρα που αποχαιρετιστηκαν η Amy της είπε: \”Σ\’ αγαπάω μαμά\”.

Ο πατέρας της τραγουδίστριας, Μίτς ο οποίος έμαθε με καθυστέρηση τα τραγικά νεα αφού ήταν εν πτήσει προς τη Νέα Υόρκη, είχε προβλέψει πολλές φορές στο παρελθόν τον θάνατό της.
Οι γονείς της ζήτησαν σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και δήλωσαν πως η οικογένεια έχασε κυριολεκτικά την περιουσία της, ήταν η Eϊμι, όμορφη κόρη, αδελφή, ανηψιά. Αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στις ζωές μας\”.

Μια φιγούρα που βρισκόταν γύρω από το σπίτι στο άκουσμα του θανάτου της Εϊμι ήταν ο πρώην σύντροφός της. Σύμφωνα με τα βρετανικά ταμπλόϊντ είχε πάρει εκείνος την απόφαση να χωρίσουν πριν από λίγο καιρό αφού κουράστηκε να προσπαθεί να την πείσει να απαλλαγεί από τους εθισμούς της.

\"Στο«Ήταν η καλλιτεχνική αδελφή ψυχή μου, ήταν σαν αδελφή μου. Είναι η πιο θλιβερή ημέρα της ζωής μου» δήλωσε ο μουσικός παραγωγός Μαρκ Ρόνσον.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Έιμι Γουάινχαουζ κατακλύζουν από το βράδυ του Σαββάτου τόσο το Twitter όσο και το Facebook.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω αυτή τη στιγμή, κλαίω πολύ, γιατί έχασα μίας από τις καλύτερες φίλες μου. Θα σε αγαπώ για πάντα Έιμι και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αληθινό εαυτό σου» έγραψε στο Twitter η παρουσιάστρια Κέλι Όσμπορν.

«Είναι μία θλιβερή απώλεια, μίας πολύ καλής φίλης, με την οποία έζησα σπουδαίες στιγμές» δήλωσε ο Ρόνι Γουντ των Rolling Stones.

Στο βάθος ο Τράβις. Ο άνθρωπος που λενε οτι προσπάθησε να την αλλάξει αλλά δεν τα κατάφερε

«Πολύ θλιβερά τα νέα για την Έιμι Γουάινχαουζ. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένειά της. Μακάρι η ταλαιπωρημένη ψυχή της να αναπαυτεί» έγραψε το Twitter η διάσημη ηθοποιός Ντέμι Μουρ.

\"\"

Η εταιρεία στην οποία η Ουάινχάουζ ηχογραφούσε, η Metropolis music, στην ανακοίνωσή της γράφει ότι \”αγωνίζεται να αφομοιώσει, πώς έχασε για πάντα \”την ακριβή φίλη, τη συνάδελφο, αυτό το πιό εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταλέντο\”.

Κι ακόμα : \”πάντα θα φέρουμε στη μνήμη την σφύζουσα από ζωή Εϊμι, γεμάτη από κέφι, συντροφευμένη από νεαρές γυναίκες που πάσχιζαν να την κάνουν να νοιώθει ωραία. Χάσαμε ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο, ένα μέλος της οικογένειάς μας\”.

Ο ηθοποιός Ράσελ Μπράντ, ανάμεσα σε ένα πλήθος επωνύμων που εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το αδόκητο γεγονός, ο ίδιος αντιμέτωπος επίσης με εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες, έγραψε σήμερα στο ισοτολόγιό του: \” Επί σκηνής έβλεπα με δέος την Εϊμι, αυτό το δέος που προκαλεί η ιδιοφυία… Μέσα απ τη σπάνια λεπτεπίλεπτη φύση της αυτή η φωνή, η τόσο δική της, που πήγαζε απ την κολυμβήθρα του μεγαλείου. Από την σαχλο-αρρώστεια αυτή, χάσαμε μία όμορφη, ταλαντούχα γυναίκα\”.

\"\"

Η Amy πρόσφατα ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του τρίτου της άλμπουμ αλλά η ημερομηνία κυκλοφορίας είχε καθυστερήσει επειδή είχε μπει για αποτοξίνωση.

Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα και η αστυνομία ψάχνει να βρει ποιός ήταν μαζί της την ώρα του θανάτου της. Η νεκροψία αναμένεται να γίνει την Δευτέρα.

Από το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες θαυμαστές της περνούν από το σπίτι της τραγουδίστριας και αφήνουν σημειώματα, λουλούδια, τσιγάρα, μπίρες και ποτά.\”Ησουν πολύ ευάλωτη, όμορφη, πολύ μεγάλο ταλέντο γιαυτόν τον Κόσμο\” γραφει ένα απο τα σημειώματα. Ενα άλλο σημείωμα γράφει:\”στην εκλεκτή τραγουδίστρια με την όμορφη φωνή\”.

\"\"

\"\"

ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook