Διπλό το πρόβλημα - Μένουν στον δρόμο 47 εργαζόμενοι και το Ηράκλειο απειλείται με υγειονομικό πρόβλημα

Τελευταία ενημέρωση 16:30

Ορατός είναι ο κίνδυνος από την ερχόμενη Τρίτη το Ηράκλειο να έρθει αντιμέτωπο μεια με υγειονομιακή βόμβα και να πνιγεί στα σκουπίδια, καθώς σε δυο μέρες "μένουν στον δρόμο" 47 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της καθαριότητα μετά από τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.

Η ανησυχία για τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης που θα δυναμιτίσει την ομαλή διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη, είναι έκδηλη και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον δήμο Ηρακλείου στην οποία παρευρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, οι τοπικοί βουλευτές καθώς και οι 47 συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν.

Έτσι το πρόβλημα που προκύπτει είναι διπλό καθώς και 47 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι και η πόλη του Ηρακλείου θα απειληθεί από τη συσσώρευση και μη ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πάντως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η δημοτική αρχή κατηγορήθηκε από τους εργαζομένους για ολιγωρία στην αντιμετώπιση του προβλήματος πριν φτάσουμε στο παρά πέντε. Αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας των 8μηνιτών εργαζομένων οι συνέπειες θα είναι τεράστιες.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα που έχει προκύψει με τους  47 συμβασιούχους της καθαριότητας των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται μέχρι το τέλος του έτους,  πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

Στη σύσκεψη από πλευράς Δήμου Ηρακλείου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης,  η  Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μαμουλάκης και  ο Αντιδήμαρχος  Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Βαρδαβάς.  Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ.  Στέλιος Βοργιάς, ο πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα κ. Μιχάλης Καρασάββας,,  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σωκράτης  Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανόλης Συντιχάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Γκεγκέρογλου , εκπρόσωπος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη καθώς και οι περισσότεροι από τους συμβασιούχους.  

Στη συζήτηση υπήρξε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Ηρακλείου  για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ οι κυβερνητικοί βουλευτές κατέθεσαν την δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών και Υπουργικής Ανασυγκρότησης  κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα υπάρξει λύση. 

Τόσο ο Δήμος, όσοι και οι εργαζόμενοι θα περιμένουν νεότερη ενημέρωση μέχρι την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου. Σε αντίθεση περίπτωση θα  επιδιώξουν  συνάντηση με τον Υπουργό στην Αθήνα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.