Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 1ος ημιορεινός αγώνας 15χλμ & λαικός δρομος 2χλμ στην Σούγια Χανίων που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης ο Δήμος Σελίνου και οι τοπικές Κοινότητες Σούγιας-Τεμενίων-Ροδοβανίου με την συνδρομή της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαικου Μαζικου Αθλητισμου-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) Μία διοργάνωση που ξεκίνησε για να γίνει θεσμός και να διεξάγεται κάθε χρόνο με σκοπό την διάδοση του αθλητικού ιδεώδες και της ιστορίας αφού στην περιοχή είναι 5 Μινωικές πόλεις η Υρτακίνα-η Ελυρος- η Συια (σημερινή Σούγια)- η Ποικιλασός και η Λυσσός από τα ποιο σπουδαία Ασκληπιεία στην Μινωική εποχή.

Στα αξιοσημείωτα ήταν ο δυνατός αέρας που δεν μας επέτρεψε να δώσουμε την εκκίνηση από τον αρχαιολογικό χώρο της Υρτακίνας και η διαδρομή ηταν κατά 2 χλμ.λιγότερη από 17, 15 χλμ.. Στον αγώνα έτρεξε και τερμάτισε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σελίνου κος Φιοτοδημητράκης Νίκος.

Είκοσι πέντε αθλητές και αθλήτριες ξεκίνησαν τον αγώνα των 15 χλμ. Που διύνησαν την διαδρομή-Τεμένια-Ροδοβάνι- Έλυρος-Μονή-Σούγια.Και 20 κατάφεραν να τερματίσουν. Νικητής του αγώνα ήταν ο αθλητής  κωστάκης Αντώνης από τον ΣΔΥ Χανίων που τερμάτισε μαζί με τον αθλητή Βιολάκη Στράτο από την ΕΛΜΕ Χανίων με χρόνο 1 ώρα 05΄2’’ Ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν Κovarikova Ztenka  με χρόνο 1 ώρα 17’49.. Ενώ παράλληλα με τον αγώνα αυτό έγινε και αγώνας 2 χλμ.στην παραλία της Σούγιας για παιδιά και αθλητές ΑΜΕΑ.

Ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές και όλοι οι αθλητές έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια δίπλωμα και αναμνηστική μπλούζα ενώ στο τέλος απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ και την συναυλία από το συγκρότημα των ΕΡΑΝ>

Οι διοργανωτές ευχαριστούν για την βοήθεια τους την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ την ιατρό του αγώνα και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στον αγώνα.

Επίσης τους χορηγούς που χάρη σε αυτούς έγινε η σπουδαία αυτή διοργάνωση όπως: την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων- τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου- SPA TOYRS- ΚΤΕΛ Χανίων- Αναψυκτικά Τεμένια-Κρεοπωλειο 108-  τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σεληνιωτών ¨ελυρος και Σούγιας τον Σύλλογο καταστημάτων Σούγιας και το Ελαιουργείο Βιτταράκη Γιάννη.

Τα αποτελέσματα των αγώνων

15.000 μέτρα

Άντρες
1ος ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΔΥΧ 1 ώρα 05΄02        
2ος ΒΙΟΛΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝ. 1 ώρα 05΄03               
3ος ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Παλαιόχ 1 ώρα 07΄33              

Γυναίκες
1η Kovapi kova Παλαιόχωρα 1 ώρα 22΄42
2η Capolin Eanley Αγγλία  1 ώρα 36΄47           
3η ΠΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤ    1 ώρα 42΄44            

2.000 μέτρα                 
 
Άντρες                                      
1ος ΠΑΧΙΑΔΑΚΗΣ  ΠΑΡΙΣ                       
2ος ΜΑΝΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                   
3ος ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 

Γυναίκες
1η ΖΙΓΡΙΤΑ ΣΟΚΟΥ
2η ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
3η ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗ ΡΩΞΑΝΗ