Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με βαθιά θλίψη, εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της Παγώνας Βασιλάκη, χήρας του στελέχους, Νίκου Βασιλάκη.

Σε ανακοίνωση τονίζεται:

Η συντρόφισσα Παγώνα Βασιλάκη, το γένος Μηλαθιανάκη, γεννήθηκε το 1923 στο Σμάρι. Γυναίκα του Νίκου Βασιλάκη (ο Δάσκαλος), στελέχους του ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες ως το θάνατό του το 2011. 

Παντρεύτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1960 μετά την απελευθέρωση του σ. Νίκου, στον οποίο παρέμεινε πιστή σύντροφος στη ζωή, στις ιδέες και στους αγώνες, σταθερό και ισχυρό στήριγμα στα δύσκολα χρόνια της εφτάχρονης δικτατορίας που ακολούθησε και σε όλη τη μετέπειτα κομματική δράση του.

Η σ. Παγώνα, στα δύσκολα χρόνια της 7χρονης δικτατορίας, δεν τρομοκρατήθηκε ποτέ από χαφιέδες και τρομοκράτες ούτε στα χρόνια που ακολούθησαν. 

Αλύγιστη, πιστή πάντα στο σύντροφό της Νίκο και το Κόμμα τους, το ΚΚΕ! Παρόλο που την  παρακολουθούσαν μέρα νύχτα, την καλούσαν στην ασφάλεια, της έκαναν ψυχολογικό ακόμη και οικονομικό πόλεμο, δίνοντάς της «πατρικές συμβουλές». 

Εκείνη όμως δεν είχε ανάγκη από συμβουλάτορες. Με όπλο την εργατικότητά της, την τέχνη της ράφτρας μπόρεσε να στηρίξει το σπίτι της, τον άντρα της. Η σ. Παγώνα είχε πάρει την απόφαση της ζωής της : Να είναι δίπλα στον αγαπημένο της, να τον στηρίξει. Αν χρειάζονταν να πάνε μαζί στο θάνατο.

Η συντρόφισσα Παγώνα παρέμεινε πιστή στο Κόμμα όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα αγωνιούσε για την πορεία του Κόμματος ακόμα και τα τελευταία χρόνια που ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι και συνέβαλλε ως την τελευταία στιγμή στην οικονομική του ενίσχυση από την πενιχρή σύνταξη που εισέπραττε. 

Η ίδια, ως το θάνατό της, διατηρούσε βαθιά πίστη στο ΚΚΕ, πεπεισμένη για την αναγκαιότητα της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού!”

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα ανίψια και τους οικείους της συντρόφισσας Παγώνας Βασιλάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook