Σε μια ενέργεια που προκάλεσε το χειροκρότημα όσων μετείχαν στο γλέντι, προχώρησε ο πολύ γνωστός λυράρης Μανώλης Αλεξάκης, ο οποίος σηκώθηκε και αποχώρησε όταν – παρα τις προειδοποιήσεις- ασυνείδητοι συνεχισαν να πυροβολούν ασκόπως μέσα στο πλήθος!

Όλα έγιναν στο πολύ επιτυχημένο γλέντι στο χωριό Κασσάνοι (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και από όλα τα γύρω χωριά (και όχι μόνο) και γλεντουσε με την ψυχή του υπό τον ήχο της λύρας του Μανώλη Αλεξάκη. Γύρω στις 3 το βράδυ και ενώ δεν είχε αποχωρήσει σχεδόν κανείς, έκαναν την εμφάνιση τους δύο παρέες «καπεταναίων». Έπειτα απο λίγο ο ένας εξ αυτών εβγαλε ένα όπλο και έριξε στον αέρα. Ο λυράρης προειδοποίησε πως αν συνεχίσουν να πέφτουν πυροβολισμοί θα σταματήσει.

Ενώ λοιπόν ο συγκεκριμένος συμμορφώθηκε, από την άλλη παρέα συμφωνα με πληροφορίες συνέχισαν ακάθεκτοι. Ξανασηκώθηκαν έριξαν δύο- τρεις φορές, κάνοντας τον κ. Αλεξάκη να σηκωθεί και να αποχωρήσει. Μια ενέργεια που προκάλεσε την κάθοδο του λυράρη και του συγκροτήματος του από το πάλκο. Το πλήθος -περίπου 500 άτομα- καταχειροκρότησαν τον κ. Αλεξάκη και ταυτόχρονα απομόνωσαν τους…ασυνείδητους.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου σηκώθηκε και με περίσσιο θάρρος καταδίκασε τους συγκεκριμένους για την ενέργεια τους, χωρίς να διστάσει να πάρει τους αριοθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων τους, αλλά και να καλέσει την Αστυνομία, την ώρα που εκείνοι απειλουσαν «θεούς και δαίμονες». Κάποια στιγμή απειλήθηκε να γίνει κάποιο «θερμό επεισόδιο» αλλά επικράτησε ψυχραιμία…

Τελικά τόσο ο περισσότερος κόσμος αποχώρησε απογοητευμένος από τη μια για το απότομα σταμάτημα του γλεντιού, αλλά ικανοποιημένος τόσο για τη στάση του κ. Αλεξάκη, όσο και για τη στάση που τήρησε η πλειοψηφία.

Σημειώνεται πως το γλέντι τελικά ολοκληρώθηκε περίπου στις 7 το πρωί, καθώς ο κ. Αλεξάκης κάποια στιγμή – μετά από παραίνεση – επέστρεψε ξανά για να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά, περνώντας το πιο δυνατό μήνυμα κατά της οπλοκατοχής!

creteplus.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook