Μόνο που ενώ η εφημερίδα αναφέρει τις χώρες των πόλεων, τα Χανιά δεν είναι στην Ελλάδα – Επιπλέον γράφει πως η Οχρίδα είναι στην Μακεδονία

Τις προτάσεις της για τις 10 πιο όμορφες και πρόσφορες «αποδράσεις» για σύντομες διακοπές και ειδικά για Σαββατοκύριακα, δημοσιοποίησε στην ηλεκτρονική της έκδοση η Βρετανική εφημερίδα Guardian.

Στις πόλεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα Χανιά τα οποία – όπως γράφει – είναι ανεξερεύνητα και υποτιμημένα ιδιαίτερα τον Χειμώνα όταν υπάρχουν μόνο ντόπιοι και φοιτητές.

«Τα όμορφα Χανιά έχουν ένα υπέροχο παλιό λιμάνι χτισμένο κατά τη Βενετοκρατία, που άφησε βαθιά τα σημάδια της στην αρχιτεκτονική, την κουλτούρα και την κουζίνα. Τα χανιώτικα πιάτα είναι θρυλικά στην Ελλάδα και υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια για να τα δοκιμάσετε» γράφει η εφημερίδα προτείνοντας και συγκεκριμένα εδέσματα.

Μόνο που στο άρθρο της εφημερίδας υπάρχουν και δύο «λάθη».

Το πρώτο αφορά στο ότι ενώ δίπλα στο όνομα των εννέα πόλεων αναγράφεται το κράτος στο οποίο ευρίσκονται, για τα Χανιά δεν αναγράφεται η Ελλάδα, αλλά η… Κρήτη, δίνοντας την εντύπωση πως η Κρήτη είναι ανεξάρτητο κράτος.

Το δεύτερο αφορά στην πόλη Οχρίδα η οποία σύμφωνα με τον Guardian δεν είναι στην FYROM αλλά στην …Μακεδονία.

Αυτές είναι οι 10 πόλεις όπως αναγράφονται στον Guardian

Kotor, Montenegro
Plovdiv, Bulgaria
Pula, Croatia
Palanga, Lithuania
Ohrid, Macedonia
Alesund, Norway
Chania, Crete
Pristina, Kosovo
Tirana, Albania
Olbia, Sardinia

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook