Σύμβαση ύψους 1,85 εκ ευρώ για την βελτίωση του δρόμου Αγ. Κύριλλος-Γερόκαμπος του δήμου Γόρτυνας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο χρηματοδοτείται με κονδύλι που διασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και υλοποιείται στο πλαίσιο του κύριου έργου «Έργα υποδομής-αντιπλημμυρικά-αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης».

 «Ακόμα ένα σημαντικό έργο στην οδοποιία με χρηματοδότηση της Περιφέρειας που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα ωφελήσει ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα καθώς θα μεταφέρονται τα αγροτικά προϊόντα από τα θερμοκήπια με μεγαλύτερη οδική ασφάλεια για οδηγούς, κατοίκους και επισκέπτες» δήλωσε ο  Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υλοποίηση του έργου ανέφερε: «Μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων που έχουμε κάνει και τις προτεραιότητες που έχουμε βάλει σε συνεργασία με φορείς και δημότες είναι το σημερινό αποτέλεσμα, της υπογραφής της σύμβασης του δρόμου Αγ. Κύριλλος-Γερόκαμπος. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο προς όφελος της κοινωνίας μας. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη αλλά και τον δημότη μας τον κ. Μιχάλη Βαρδουλάκη που αφιλοκερδώς μας παρέδωσε την μελέτη του έργου».

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγ. Κυρίλος Νίκος Ερωτοκριτάκης, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Λιμενική ΑΕ» Αντώνης Ορφανάκης και ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης.

Στοιχεία του έργου

Το έργο αποσκοπεί να βελτιώσει όσο είναι δυνατόν τα οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά χαρακτηριστικά του τμήματος αυτού και να αποφύγει την διέλευση της οδού από το ρέμα «Σκολιαβρίδη». Η υφιστάμενη οδός είναι χωμάτινη με μικρό πλάτος με συνέπεια η διέλευση να είναι δύσκολη και ανασφαλής. Με την κατασκευή του έργου θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις μεταξύ οικισμών, θα αυξηθεί η ασφάλεια στις μετακινήσεις και θα μειωθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων και ο χρόνος διαδρομής. Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμιστούν οι γενικότερες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες.