Με  μουσική εκδήλωση   από τn Χορωδία Βιάννου Στάθης Μάστορας   συνεχίζονται την Τρίτη  06/09/2016 και ώρα 20:30 στην  πλατεία του Συκολόγου, τα Κονδυλάκεια 2016 στον Δήμο Βιαννου. Η Εκδήλωση  οργανώνεται από  τον Δήμο Βιάννου, σε συνεργασία με  τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Συκολόγου  .

 Χορωδία Βιάννου «Στάθης Μάστορας»

Εδώ και τρία χρόνια έχει επιτευχθεί ένας μεγάλος στόχος κοινωνικής και πολιτισμικής αξίας. Πρόκειται για την Χορωδία Βιάννου «Στάθης Μάστορας», η οποία, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά, έχει κάνει τεράστια βήματα και πλέον είναι καταξιωμένη, όχι μόνον στο Δήμο Βιάννου, αλλά γενικότερα στην Κρήτη. 

Τα δύο τμήματά της (παιδικό και ενηλίκων) εργάζονται αθόρυβα και ουσιαστικά και ήδη, σ’ αυτό λίγο χρονικό διάστημα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος, έχουν σημαντικό έργο να επιδείξουν έχοντας δημιουργήσει σημαντικό ρεπερτόριο από το έντεχνο και δημοτικό μας τραγούδι.

Η Χορωδία Βιάννου «Στάθης Μάστορας» έχει εμφανιστεί σε αρκετές συναυλίες στην Άνω Βιάννο, στο θέατρο Κερατόκαμπου στην Έμπαρο, στο Ηράκλειο και στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, έχοντας αποσπάσει θετικότατες κριτικές. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια, τα μέλη της Χορωδίας, μοιράζονται μεταξύ τους την αγάπη και τη χαρά για την ποιοτική μουσική και ειδικότερα για το χορωδιακό τραγούδι.

Τον τελευταίο χρόνο, στις φωνές, προστέθηκαν και όργανα από Βιαννίτες μουσικούς, όπως των Μάνθου και Ραφαήλ Δαμουλάκη (λύρα και λαούτο-μαντολίνο αντίστοιχα), Αργύρη Μπαρμπαρή (κιθάρα) και Δημήτρη Σπανάκη (Τζουράς). Ιδιαίτερη αναφορά οφείλεται στην κ. Λίτσα Δογραματζή, η οποία δώρισε το πιάνο της στην Χορωδία «Στάθης Μάστορας».

Καθοριστικής σημασίας για την πρόοδο της Χορωδίας είναι η συνεισφορά του Δασκάλου και Μαέστρου κ. Άρη Σφακιανάκη.

 

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.