Απάντηση στην ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών στην οποία γίνεται λόγος για “υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας επιτροπών από την Δημοτική Αρχή” εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός.

Αναλυτικά στην απάντηση του κ. Καραντινού αναφέρεται:

“Αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των Επιτροπών στο Δήμο Ηρακλείου που θίγουν με ανακοίνωση τους οι «Ενεργοί Πολίτες»  ως Δημοτική Παράταξη, κάνουμε γνωστά τα εξής: Η παρούσα Δημοτική Αρχή αναζητούσε πάντα τον τρόπο της δημοκρατικής και δημιουργικής λειτουργίας των επιτροπών, χωρίς να προσκρούει στον τύπο.

Μάλιστα για την επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αντί για μισή μέρα – για την οποία πολύς λόγος γίνεται – δίνουμε τρεις μέρες επιπλέον προκειμένου οι συνάδελφοι να έχουν όλο το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο στη διάθεση τους για να μελετήσουν, έτσι ώστε οι προτάσεις τους να είναι ουσιαστικές και πάνω σε αυτές να μπορεί να γίνει γόνιμος διάλογος.

Αυτό, ο ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος ήταν μέχρι σήμερα το ζητούμενο και νομίζουμε ότι η τακτική αυτή είχε αποδόσει.

Σήμερα για ποιο λόγο να σταθούμε στους τύπους;

Επιδίωξη μας, είναι μια διαδικασία γόνιμη και αποδοτική, όχι για τα μάτια του κόσμου, και σε αυτό θα επιμείνουμε. Σας καλούμε να σκεφτείτε αγαπητοί συνάδελφοι των «Ενεργών Πολιτών» κατά τον ίδιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Εννοείται πρώτη προτεραιότητα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Γιώργος Καραντινός”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook