Πρόστιμο 2000 ευρώ επέβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στη δημοτική παράταξη “Ανταρσία στα Χανιά” καθώς στις εκλογές δημοσίευσε εκπρόθεσμα τα εκλογικά της έξοδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της “Ανταρσίας στα Χανιά”:
               
“Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, σε μια πρωτοφανή και εκβιαστική κίνηση, επέβαλε στην «Ανταρσία στα Χανιά»  εξοντωτικό πρόστιμο 2000€, γιατί τάχα στις αυτοδιοικητικές  εκλογές  του 2014 δημοσιεύσαμε εκπρόθεσμα τα έτσι κι αλλιώς μηδενικά εκλογικά μας έξοδα.
Πρόκειται για μια εξοντωτική και απαράδεκτη κίνηση φρονηματισμού που στόχο έχει να απαγορεύσει και να αποτρέψει αριστερές, αγωνιστικές και ανεξάρτητες δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις από το να συμμετέχουν σε δημοτικές εκλογές.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο, οφείλουμε να αναφέρουμε, δεν επιβλήθηκε μόνο στο δικό μας δημοτικό σχήμα. Επιβλήθηκε και σε πολλά άλλα, σε ολόκληρη την Κρήτη, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι ένα από τα κίνητρα της κρατικής γραφειοκρατίας για να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη ήταν καθαρά εισπρακτικό. Η διαφορά είναι ότι ως «Ανταρσία στα Χανιά» δεν στηριχθήκαμε, δεν στηριζόμαστε και δεν θα στηριχθούμε ποτέ σε κανένα μεγάλο χρηματοδότη είτε πολιτικό είτε οικονομικό παράγοντα. Η μόνη πηγή στήριξης μας ήταν, είναι και θα είναι οι φτωχοί άνθρωποι που μας στηρίζουν και που συντάσσονται στον αγώνα μαζί μας με το υστέρημα τους. Με αυτή την έννοια το πρόστιμο αυτό για την «Ανταρσία στα Χανιά»  είναι εξοντωτικό.

Η κίνηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι μια προσπάθεια του βαθέως κράτους να θυμίσει στους εργαζόμενους, τους απολυμένους, τους άνεργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους, τους καταπιεσμένους, τον κάθε ένα που το αφεντικό του τον αφήνει απλήρωτο, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τις γυναίκες και τον κάθε καταπιεσμένο ότι η αστική δημοκρατία τους είναι πολύ ακριβή για να συμμετέχουν σε αυτή ισότιμα και κάθε φορά που το κάνουν κινδυνεύουν να τιμωρηθούν και με αυτό τον τρόπο.

Ο εκβιασμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος αφού το περασμένο καλοκαίρι το πρόστιμο πέρασε στο προσωπικό ΑΦΜ του υπεύθυνου για το σχήμα μας και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με το ψηφοδέλτιό μας και έχει πλέον μετατραπεί σε προσωπικό πρόστιμο . Ας σημειωθεί ότι οι ενστάσεις και η αίτησή θεραπείας που υποβάλλαμε απορρίφθηκαν.

Όπως δεν μας σταμάτησαν οι εκβιασμοί, οι ιδιωτικές εταιρίες και τα μαγειρεμένα εκλογικά αποτελέσματά τους, οι διαρκείς επιθέσεις από το αυτοδιοικητικό και πολιτικό κατεστημένο μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, οι πραξικοπηματικοί αποκλεισμοί από την ΠΕΔ Κρήτης, οι τραμπουκισμοί και οι σωματικές επιθέσεις, έτσι δεν θα μας εμποδίσουν και τα πρόστιμά τους. Ξεκινούμε μεγάλη οικονομική εξόρμηση με στόχο την κάλυψη του προστίμου. Απευθυνόμαστε σε κάθε ένα εργαζόμενο που μας στήριξε, που σταθήκαμε δίπλα στους αγώνες να μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς. Η «Ανταρσία στα Χανιά» έχει αποδείξει δύο χρόνια τώρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι η πιο μικρή αλλά η πιο δυνατή φωνή της αντίστασης στα μνημόνια τη φτώχεια τη διάλυση των υπηρεσιών , τις περικοπές, την ανεργία,  το ρατσισμό. Στηρίξτε μας για να την κάνουμε δυνατότερη.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook