H ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε από τους εκπροσώπους των Δ.Σ. των συλλόγων Π.Ε «Δ.Θεοτοκόπουλος» και «Η Φαιστός» και άλλους συναδέλφους, παράσταση διαμαρτυρίας στη Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης, με αφορμή τις πρόσφατες αντιλαϊκές εξελίξεις στην εκπαίδευση το καλοκαίρι,  έπειτα και από τον προσδιορισμό των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου  προχώρησε  σε συνεδριάσεις, αφού, κατά τη γνώμη της, έχουν καταγραφεί όλες οι  ελλείψεις και τα πλεονάσματα.  Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι ώρες διδασκαλίας «λαμβάνονται» υπόψη ως αριθμοί σε κουτάκια, εφαρμόζοντας τη μεθοδευμένη παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα ότι φέτος στα σχολεία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο δε θα λείπουν, αλλά θα περισσεύουν κιόλας!!! ‘Ετσι, εμφανίζουν χαρακτηριστικά 67 εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 στα 291 και πλέον κενά, ως λειτουργικά υπεράριθμους!!! Η κυβέρνηση, με την βοήθεια των Διευθύνσεων και των ΠΥΣΠΕ προσπαθεί, λοιπόν, να κόψει και να ράψει στα μέτρα της, μια εικονική πραγματικότητα, πολύ μακρινή από τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μας μονάδων. Η λογική τους;… «Πόσα τμήματα πρωινού ωραρίου – τόσοι εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολική μονάδα».

· Ποιος όμως θα είναι ο εκπαιδευτικός που θα αναλάβει τη μελέτη στο ολοήμερο;
· Πόσες διαγνώσεις θα έρθουν στα σχολεία από τα ΚΕΔΔΥ και τα Ιατροπαιδαγωγικά και θα χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών και κατά συνέπεια να δημιουργηθούν παραπάνω τμήματα σε κάθε σχολική μονάδα;
·Πώς θα στελεχωθούν τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία;
· Πόσες νέες εγγραφές θα γίνουν και πόσες άδειες εκπ/κών θα δηλωθούν τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων;
· Πόσα τμήματα νηπιαγωγείων ενδέχεται να μη λειτουργήσουν σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου»;     

Μάλιστα κατά τα λεγόμενα του ίδιου του διευθυντή εκπαίδευσης πρέπει όλοι να συναινέσουμε, να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και να τηρήσουμε την νομοθεσία!!!

Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο Δ/ντης  ζητά από τους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν στην πλήρη υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και  στο τσάκισμα των εργασιακών τους σχέσεων !!!   

Καταγγέλθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά η προσπάθεια της Δ/νσης να δημιουργήσει «τεχνητά» υπεράριθμους, βασισμένη σε λογιστικά τρικ, υλοποιώντας στο ακέραιο τις αντιεκπαιδευτικές εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .
 
Δεν έχουμε, ως ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, καμία αυταπάτη για το ρόλο που καλούνται να παίξουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) που καθορίζουν τις υπεραριθμίες, λειτουργώντας ως πρόθυμοι υλοποιητές της πολιτικής της κυβέρνησης. Όπως επίσης δεν περιμένουμε να αντισταθούν στις νέα μέτρα που παίρνονται και να οργανώσουν τον κλάδο σε συμμαχία και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, οι παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ «Αγώνας»,  και των «Εκπαιδευτικών» που στηρίζει και στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρωτοβάθμια Ηρακλείου. Επιπλέον, τεράστια ευθύνη για την μη προετοιμασία και οργάνωση του κλάδου έχει και η πλειοψηφούσα παράταξη «Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών». Μάλιστα, στην συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή οι ΠΑΣΚΕ «Αγώνας» και «Εκπαιδευτικοί» κράτησαν «σιγή ιχθύος». Είναι γνωστή άλλωστε η προσπάθεια των τελευταίων, να μετατρέψουν το μαύρο άσπρο στις Γενικές Συνελεύσεις και να γίνουν απολογητές του Υπουργείου… Επιπλέον, η «Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών» λειτούργησε διεκπαιρεωτικά, δεχόμενοι τις χιλιοειπωμένες δικαιολογίες χωρίς να ζητά καμία δέσμευση, όπως και φανερώνεται στη ανακοίνωση του συλλόγου στην συνέχεια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είμαστε αντιμέτωποι με μια επίθεση στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η άρση της οργανικότητας, η υπεραριθμία, η «κινητικότητα» και η επιβολή των ελαστικών  εργασιακών σχέσεων έρχονται να ανατρέψουν τις ισχύουσες εργασιακές σχέσεις. Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική που μας θεωρεί όλους εν δυνάμει υπεράριθμους.      

Καλούμε τους συναδέλφους με τη μαζική τους συμμετοχή στο σωματείο, στις Γ.Σ με μαζικές διαδικασίες, να αποτρέψουμε αποφάσεις που ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για το εργασιακό μας μέλλον.

Καμία ανοχή στην κοροϊδία και την αντιλαϊκή πολιτική!!

Καλούμε όλους τους Εκπαιδευτικούς μαζί με τους γονείς και την εργατική τάξη σε αγωνιστική δράση.

Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να δώσουμε τη μάχη στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων, τμήμα το τμήμα, σχολείο το σχολείο, να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι νέες ρυθμίσεις που οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook