Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη   οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική σειρά 2016-2017 του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσώστων  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας  www.samarites.gr  

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσώστων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στελεχώνεται από άνδρες  και γυναίκες    σε  όλη  την Ελλάδα και απαρτίζεται από  Εθελοντές Πρώτων Βοηθειών, Ναυαγοσώστες, Διασώστες, Χειριστές Διασωστικών Σκύλων, Εθελοντές Ιατρούς, Εθελοντές Εκπαιδευτές και Ειδικούς Συνεργάτες.

Σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ  διευρύνει την δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού, εργάζονται καθημερινά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε  πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως:
•    Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.
•    Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών.
•    Υγειονομική κάλυψη σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
•    Εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών.
•    Οργάνωση δενδροφυτεύσεων και καθαριότητα των ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό. 

Συνεργάζονται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, την Ελληνική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές, τον Ελληνικό Στρατό και  άλλες κρατικές υπηρεσίες σε καταστάσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης ή επέμβασης για την  αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.

Οι Εθελοντές μας, Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες,  βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το  χρόνο, 24  ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην  Ελλάδα και στον κόσμο.

Για περαιτέρω πληροφορίες και κατάθεση δικαιολογητικών καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 20:00 - 22:00 στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χανίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 126, Τηλ. 28210 52550 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016