Δίκαιη και προς την κατεύθυνση του ανθρωπισμού χαρακτηρίζει την υποδοχή προσφύγων και στην Κρήτη, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων δηλώνει διαρκές "παρών" στις ανάγκες της κοινωνίας και των προσφύγων, οι οποίες συμβαδίζουν και δεν έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Η εμπειρία των γιατρών και των εθελοντών του ΚΙΦΑΧ υπαγορεύει -όπως και σε πρότερο χρονο έχουμε επισημάνει- ως προτεραιότητα στην παρούσα φάση των προσφυγικών ροών, που είτε περνούν είτε κατευθύνονται στη χώρα μας, την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα των παιδιών.

Η προτεραιότητα αυτή συνάδει με τον καταρχήν εξαγγελθέντα σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που μιλά -δια στόματος υπουργού Γ. Μουζάλα- για φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη. Είναι απλώς δίκαιο και προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού να συμμετάσχει και η Κρήτη και οι Κρητικοί στην επούλωση του προσφυγικού ζητήματος και με αυτόν τον τρόπο. Και είναι οι δύο αυτές αξίες -η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός- που υπαγορεύουν δομές φιλοξενίας ανοιχτές και επισταμένη προσπάθεια για φιλοξενία σε σπίτια και με την αρωγή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Το ΚΙΦΑΧ είναι εδώ για να συνδράμει κάθε τέτοια πρωτοβουλία και καλεί τους Δήμους του νομού Χανίων, την Αντιπεριφέρεια αλλά και όλους τους φορείς να πάρουν θέση θετική, να συνδράμουν στον αρτιότερο σχεδιασμό για τη φιλοξενία και την ενσωμάτωση αυτών που θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, αυτών για των οποίων τον ξεριζωμό ευθύνεται και η σιωπή μας."