Σαφές μήνυμα προς τα συμφέροντα και το κατεστημένο έστειλε από το Ηράκλειο της Κρήτης, μιλώντας σε συνεστίαση στελεχών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ της Ανατολικής Κρήτης, ο Γιώργος Παπανδρέου.  

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα πλαίσια της μεγάλης εξόρμησης σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα τοπικών στελεχών για γεύμα και πολιτική συζήτηση, συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε ταβέρνα στο ΓΑΖΙ Ηρακλείου.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μ. Κοκοσάλης, οι πρώην βουλευτές Γ. Σκουλάς και Μ. Στρατάκης, ο Γιώργος Τσικνάκης και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να ακούσουν από πρώτο χέρι τις σκέψεις του κ. Παπανδρέου για τις πολιτικές εξελίξεις και για την οργάνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Δίδοντας το στίγμα των προθέσεων του και μιλώντας για την ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου και των σοσιαλιστικών δυνάμεων της χώρας, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι αντίπαλος είναι τα συμφέροντα και το  κατεστημένο που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.

“Αν επιθυμούν να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και το κατεστημένο , θα είμαστε μαζί. Αν όχι το Κίνημα θα δώσει τη μάχη αυτόνομα».

Μίλησε για μια ενότητα στη βάση ενός νέου ρεαλισμού και απέναντι σε μία δεξιά που θα διεκδικήσει την επιστροφή της στην ηγεσία με το επιχείρημα ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα ίδια και απέτυχαν.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αφήσουν στο περιθώριο την οργή που εκδήλωσαν για τις προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του ίδιου, ακόμα και από πρώην συντρόφους και να στρατευτούν στο σκοπό της χάραξης μιας νέας πορείας για τη χώρα.

Για το ξεπέρασμα της κρίσης και την αναζήτηση συναίνεσης την περίοδο της πρωθυπουργίας του ανέφερε:

«Από το 2010 που αναζητήσαμε την συναίνεση όλων, εάν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας θέλει να ξεπεραστεί η κρίση ή αν θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από μυθεύματα, για ίδιον όφελος, αναπαράγοντας τις ασθένειες του πελατειακού κράτους, που προάγει την ανισότητα, ως εμπόδιο στο μέλλον του τόπου και των πολιτών».

Ο  Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο επίκαιρο θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  για αδιαφάνεια.

«Δεν έχει μόνο ευθύνες η κυβέρνηση αλλά η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου που δεν δέχθηκαν να στείλουν εκπρόσωπο για την σύσταση  του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και έτσι άρπαξε την ευκαιρία η κυβέρνηση να κάνει αυτή τον διαγωνισμό, αντί του ΕΣΡ».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην υπόθεση Παπαθανασίου «είναι αυτή που δεν έχει δει καμία εισαγγελική αρχή στα επτά χρόνια της Ελληνικής κρίσης», για την εκτόξευση του Ελληνικού χρέους την περίοδο της Νέας Δημοκρατίας «η εκτόξευση του Ελληνικού χρέους από τα 180 δισεκατομμύρια ευρώ -τόσο ήταν από συστάσεως του Ελληνικού κράτους μέχρι το 2004- στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. Για τα 120 δισεκατομμύρια επιπλέον χρέος που δημιούργησαν, μπορεί να μας διαφωτίσει;».

Για την περίοδο που είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας ανέφερε πως η κυβέρνηση του «κατάφερε να περισώσει ό,τι είχε απομείνει από την αξιοπιστία της χώρας, να πείσει άπαντες πως οι μέρες των απατεώνων ανήκουν στο παρελθόν και έτσι δημιούργησε με τους εταίρους το μηχανισμό στήριξης, για να συνεχίσουν να υπάρχουν τρόφιμα στην αγορά, μισθοί και συντάξεις στα ταμεία και φάρμακα στα ράφια, αντί να οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία όπως πρότειναν τότε οι νεόκοποι αντικαπιταλιστές του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είχε θερμό διάλογο με τον κόσμο και ανάφερε ότι θα συνεχίσει τον διάλογο και τις επαφές το επόμενο διάστημα σε Δημοτικά Διαμερίσματα της Κρήτης.

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook