Αυτοκίνητο με φιάλες υγραερίου και χωρίς πινακίδες εντοπίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κοντά στην εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων, στη γαλλική πρωτεύουσα, στην προβλήτα Quai de Montebello στο 5ο διαμέρισμα.

Με τον εντοπισμό του σήμανε συναγερμός και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έφτασε άμεσα στο σημείο ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ξεκίνησε έρευνα καθώς στο αυτοκίνητο βρέθηκαν έξι φιάλες υγραερίου, πέντε γεμάτες και μία κενή. «Το όχημα έμοιαζε εγκαταλελειμμένο», αναφέρει πηγή στη γαλλική εφημερίδα, ενώ οι φιάλες δεν ήταν συνδεδεμένες με πυροκροτητή.

Το αυτοκίνητο εξέτασαν εξονυχιστικά οι ειδικοί της αστυνομίας ενώ σε σχέση με την υπόθεση έγιναν αρκετές συλλήψεις.  Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως το όχημα ήταν ιδιοκτησίας ατόμου που είχε απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτο για θρησκευτικό ριζοσπαστισμό.

Η Figaro κάνει λόγο για περιστατικό «αινιγματικό και ανησυχητικό» που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τη βεβαιότητα του γενικού διευθυντή Εσωτερικής Ασφάλειας Patrick Calvar τον περασμένο Μάιο πως το Ισλαμικό Κράτος θα περνούσε στη φάση επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα μέσα στη Γαλλία.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook