Υπάρχει σύνδεσμος του Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στην Ελλάδα, μέλος της ομάδας των «Ναϊτών Ιπποτών» και μάλιστα, μέλος της ομάδας διερεύνησης στόχων για εκτέλεση ανάμεσα σε μαρξιστές και οπαδούς του πολυπολιτισμού!

Ως σταυροφόρο πολεμιστή, μέλος του νέου τάγματος των Ναϊτών ιπποτών -στα ιδρυτικά μέλη του οποίου περιλαμβάνει και έναν Έλληνα- και με αποστολή του να σώσει το χριστιανισμό στην Ευρώπη από την εξάπλωση του ισλαμισμού βλέπει τον εαυτό του ο 32χρονος Νορβηγός, που φέρεται ως δράστης για την τραγωδία στη Νορβηγία.

Στο πολυσέλιδο αντισλαμικό μανιφέστο που δημοσίευσε λίγο πριν το μακελειό αναφέρει ότι είναι μέλος του τάγματος των Ναϊτών, που όπως λέει ανασυστάθηκε στο Λονδίνο το 2002.

Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη λέει ότι είναι δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Έλληνας, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, που επικαλείται, αλλά δεν κατονομάζει το Associated Press, δήλωνουν  ότι  είναι ενήμεροι για συχνές συνομιλίες το τελευταίο διάστημα μέσω διαδικτύου ατόμων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο τάγμα των Ναϊτών ιπποτών, στο οποίο αναφέρεται μέσα από το μανιφέστό του ο Μπρέιβικ.

Επίσης, είπαν ότι ερευνούν τη βασιμότητα των πληροφοριών που θέλουν τον Μπρέιβικ και άλλα άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο να έχουν συναντηθεί στο Λονδίνο, το 2002.

Ποιος νεοναζί συμμετείχε στην ιδρυτική συνάντηση στο Λονδίνο το 2002 από την Ελλάδα; Και ποιά είναι η δράση του σήμερα; Αυτό το ερώτημα απασχολεί τα τελευταία 24ωρα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, αναζητά τα ηλεκτρονικά ίχνη του Αντερς Μπρέιβικ στη χώρα μας.

Στο στόχαστρο των ελληνικών διωκτικών αρχών βρίσκονται από χθες συγκεκριμένοι ιστότοποι ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων, που ταυτίζονται με τις ναζιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις του Νορβηγού εκτελεστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπρέιβικ διατηρούσε τακτική ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Έλληνα ομοϊδεάτη του, με τον οποίο τον συνέδεαν στενοί ιδεολογικοί δεσμοί. Οι έρευνες στρέφονται σε γνωστό Έλληνα εθνικοσοσιαλιστή, το όνομα του οποίου βρίσκεται πολύ ψηλά στη νεοναζιστική επετηρίδα, λόγω της δράσης του στο παρελθόν που, παρά τις ακραίες πολιτικές απόψεις του, κρατά τον εαυτό του μακριά από τη δράση των γνωστών οργανώσεων του χώρου.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει πάψει να απασχολεί τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας, καθώς έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό πολιτική δράση και διατηρεί το ρόλο του πολιτικού μέντορα και καθοδηγητή στο χώρο των νοσταλγών του Χίτλερ στη χώρα μας.

Στα email του Νορβηγού νεοναζί εκτιμάται πως κρύβεται ένα ολόκληρο δίκτυο με «πλοκάμια» σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν πλέον πως, πέραν της γνωστής μέχρι σήμερα ακραίας συνθηματολογίας και των καθημερινών μικροεπιθέσεων κατά μεταναστών, κρύβεται κάτι πολύ μεγαλύτερο και πραγματικά επικίνδυνο.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook