Με ανακούφιση, παρά τα… «αγκάθια» που υπάρχουν, βλέπουν οι οικιστές της Κρήτης, το νέο σχέδιο νόμου, που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της πολεοδομίας, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιάννη Ρασούλη, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων του Ηρακλείου,  ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που δρομολογούνται, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση τους για το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος κ Ενέργειας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν σε δηλώσεις τους, ο νομοθέτης δίνει λύσεις για τα ακίνητα που βρίσκονται σε προτεινόμενα σχέδια πόλης αλλά και για την διευθέτηση των εξ αδιαιρέτων αυθαιρέτων, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής.

Ειδική αναφορά στην σύσκεψη έγινε για την «Ταυτότητα Κτιρίου».  Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που δημιουργεί το υπουργείο, ώστε να αποκτήσει εικόνα για όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά.  

Η συμπλήρωση του φακέλου για την «Ταυτότητα Κτιρίου» θα γίνεται ηλεκτρονικά, με τη βοήθεια επιβλέποντος μηχανικού και θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του ακινήτου.

Βασικός στόχος αυτού του νομοσχεδίου είναι να καταγραφούν τα δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα θεσπίζοντας αλλαγές σε ότι ισχύει μέχρι τώρα στα παράβολα και τα πρόστιμα, τη δήλωση αλλά και τον έλεγχο των παραβάσεων.

Ωστόσο, οι οικιστές του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις πρόσφατες εξελίξεις που έρχονται από την Αθήνα, ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου να είναι με όλους τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων… «ελαστική» αναφορικά με τις λύσεις που προτείνει για την πληρωμή των προστίμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook