Ο χθεσινός 6ος γύρος του 4ου Διεθνούς Σκακιστικού τουρνουά Παλαιόχωρας επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις αλλά και έντονες μονομαχίες στην κορυφή!

Από τους 9 παίκτες που ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση μόνο οι δύο κατάφεραν να κερδίσουν αποκτώντας πλέον ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Αυτοί είναι ο GMΧρ. Μπανίκαςκαι ο περσινός νικητής του τουρνουά GMY. Krivoruchko από την Ουκρανία οι οποίοι παίζοντας σκάκι πολύ υψηλού επιπέδου επιβλήθηκαν καθαρά επί των αντιπάλων τους GMCanEmre(Τουρκία) και GMKharitonov ((Ρωσία).

Όπως είναι αναμενόμενο με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουν όλοι να δουν τη σημερινή αναμέτρηση των δύω πρωτοπόρων, αυτοί όμως που περισσότερο αγωνιούν είναι οι «διώκτες τους» όπου με μόλις μισό βαθμό διαφορά ακολουθεί μία ολόκληρη αρμάδα δώδεκα παικτών!

Στις γυναίκες προηγούνται με 4,5 βαθμούς η S. Guramishvilliαπό τη Γεωργία και η El. Raevaαπό τη Βουλγαρία η κλήρωση όμως τις έφερε αντιμέτωπες σήμερα με τους δύο GMCanEmreκαιKharitonov. Από τις Ελληνίδες ξεχωρίζει η Πρωταθλήτρια Νεανίδων Ζωή Ιορδανίδου που με 4 βαθμούς ισοβαθμεί στην 3-6η θέση.

Από τα πιο σημαντικά γεγονότα όμως αυτής της διοργάνωσης είναι οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου, που στηρίζει οικονομικά και ηθικά την διοργάνωση, στην προσπάθειά του να προβάλλει και να κάνει γνωστές τις ομορφιές της περιοχής, διοργανώνει καθημερινά εκδρομές για τους σκακιστές και τους συνοδούς στις απομακρυσμένες παραλίες, όπως το Γιαλισκάρι, ο Κριός κ.λ.π. και στο μαγευτικό Ελαφονήσι,– η συγκεκριμένη εκδρομή προκάλεσε θριαμβευτικά σχόλια από τους «πρωτάρηδες» στην Παλαιόχωρα και ήταν αντικείμενο επίμονης ζήτησης από αυτούς που είχαν ξαναέρθει στο παρελθόν.

 Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του τουρνουά της Παλαιόχωρας είναι η αυξημένη συμμετοχή νέων αθλητών, που συνδυάζουν το καλό σκάκι με παρεΐστικες διακοπές. Κάθε βράδυ μπορεί κανείς να δει δεκάδες παιδιών να αναλύουν τις παρτίδες τους και να διασκεδάζουν με αγώνες γρήγορου σκακιού («μπλιτς») μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας.

Από το ξεκίνημα των αγώνων, στο πλάι των διοργανωτών βρίσκονται και οι τοπικοί επαγγελματίες, που προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να βοηθήσουν τη σημαντική αυτή για όλους διοργάνωση και να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη τη διαμονή των παικτών.

Το Σούπερ Μάρκετ «Βλησίδης» προσφέρει καθημερινά σε όλους τους παίκτες μια «ανάσα δροσιάς» με το δωρεάν νερό που μπορούν να πάρουν.Κεντρικοί χορηγοί είναι: ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΦΩΤΟΣ Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ Α.Ε., Χορηγοί:  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΒΕΧ, Ηλεκτρικά Σκορδυλάκης, Σύλλογος Ξενοδόχων Παλαιόχωρας, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλαιόχωρας , Σύλλογος Επαγγελματιών Παλαιόχωρας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά από τις 17:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει. Το τουρνουά καλύπτεται στο Διαδίκτυο από τον ιστοτόποwww.chaniachess.gr, με κάθε σχετική πληροφορία (αποτελέσματα, βαθμολογίες, κληρώσεις, παρτίδες) αλλά και πλούσιο οπτικό υλικό.

Διοργανωτές αυτής της μεγάλης σκακιστικής διοργάνωσης, από τις ισχυρότερες και μαζικότερες στην Ελλάδα, είναι ο Δήμος ΚαντάνουΣελίνου και ο Σκακιστική Ακαδημία Χανίων με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Λεζάντες για τις φωτογραφίες

31 Ο Πολυπρωταθλητής Ελλάδος Χρήστος Μπανίκας

32 Από τις αναμετρήσεις των πρωτοπόρων (αριστερά ο Γ. Κριβορούτσκο)

33  Ο Δήμαρχος ΚαντάνουΣελίνου κ. Δερμιτζάκης και ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. ΠαπαδογιάννηςΕμμ. στο χώρο αγώνων

34-36   Πλήθος των νεαρών σκακιστών της πόλης μας που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα στις φωτο βλέπουμε τον Ν. Καλυκάκη, Απ. Αλυγιζάκη και Μιχ. Αλευράκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook