Στο Ηράκλειο έφτασε το πρωί ο γενικός διευθυντής του υπουργείου υποδομών κ. Γιάννης Καρνέζης , ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις συμβάσεις παραχώρησης ακινήτων στο δημόσιο και είναι εκείνος που χειρίζεται την υπόθεση του αεροδρομίου Καστελίου 12 χρόνια.

Ο κ. Καρνέζης θα βρέθηκε στο Καστέλι μαζί με αναδόχους που έχουν πάρει την χαρτογράφηση, για να δουν από κοντά την περιοχή που θα γίνει το νέο αεροδρόμιο.

Άμεσα ξεκινά και η δεύτερη φάση των απαλλοτριώσεων κατά την οποία οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που πρόκειται να απαλλοτριωθούν μπορούν να κάνουν ενστάσεις.

Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί και ορκωτοί εκτιμητές οι οποίοι θα ορίσουν την τιμή των ακινήτων και των αγροτικών εκτάσεων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου υποδομών εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος αναφορικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον που θα δούμε στις 30 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας ωστόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον που δείχνει μεγάλη κατασκευαστική εταιρία της Κίνας.

«Υπάρχει μεγάλη εταιρία της Κίνας που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε το ενδιαφέρον της να επενδύσει στο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, ωστόσο δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τι φήμες που θέλουν να υπάρχει ενδιαφέρον και από ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία»

Τα οικόπεδα και χωράφια που πρόκειται να αλλοτριωθούν φτάνουν τις 5000 και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει μέσα στον επόμενο μήνα να συναντηθούν με τους ορκωτούς εκτιμητές για να ξεκαθαρίσουν ποια είναι τα οικόπεδά τους και αν υπάρχουν ενστάσεις.

Ο δήμαρχος καστελίου Ζαχαρίας Καλογεράκης επανέλαβε ότι η 30η Σεπτεμβρίου είναι κρίσιμη ημερομηνία για το σημαντικό αυτό έργο στην περιοχή και έστειλε για μια ακόμη φορά τελεσίγραφο στο υπουργείο λέγοντας χαρακτηριστικά «η υπομονή της τοπικής κοινωνίας εξαντλείται και για 2η φορά σήμερα στέλνω τελεσίγραφο στο υπουργείο ότι η 30η Σεπτεμβρίου είναι καταλυτική ημερομηνία για τη δημοπράτηση του έργου διαφορετικά να βρουν άλλη περιοχή για την κατασκευή του αεροδρομίου Ηρακλείου».

Το Flashnews.gr βρέθηκε στο Καστέλι και συνομίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι δήλωσαν απαισιόδοξοι αναφορικά με τη δημοπράτηση του έργου, με τους περισσότερους να τονίζουν πως πιστεύουν πως ούτε αυτήν τη φορά θα προχωρήσει το έργο.

Ο κ. Καρνέζης και οι ορκωτοί εκτιμητές θα μείνουν στην περιοχή Μεϊντάνι του δήμου Μινώα Πεδιάδος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook