Λίγες μέρες πριν σηκώσει αυλαία η 1η Γιορτή Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών στο Αμάρι, που διοργανώνει ο σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρίου, όλα είναι έτοιμα για την πανηγυρική έναρξη που θα γίνει στις 30 Ιουλίου, 9 το βράδυ στο Φουρφουρά.

Αφηγητές και παραμυθάδες, παρέα με ντόπιους μουσικούς, θα καλωσορίσουν το κοινό με παραμύθια και τραγούδια.

Επόμενοι σταθμοί της Γιορτής είναι η Νίθαυρη, το Γερακάρι, ο Άγ. Ιωάννης, οι Απόστολοι, ο Μέρωνας, η Βισταγή, το Άνω Μέρος και το Νεφς Αμάρι. Δεκατέσσερις αφηγητές και μουσικοί, θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους μέσα από ιστορίες, μύθους και παραμύθια σ’αυτήν την 7ήμερι γιορτή.

Παράλληλα με το πρόγραμμα των παραστάσεων, ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» έχει προγραμματίσει βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας με την τέχνη του προφορικού λόγου και την τεχνική της αφήγησης. Στα εργαστήρια, που θα πραγματοποιηθούν στο Νεφς Αμάρι, θα διδάξουν οι Κατερίνα Βλάχου, Μάνια Μαράτου και Ανθή Θάνου.

Για εγγραφή στα εργαστήρια, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο booking@friends-of-amari.org.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια και την 1η Γιορτή μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.friends-of-amari.org.
Αναλυτικά προγράμματα της Γιορτής διατίθενται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία του Ρεθύμνου, καθώς και στα καφενεία και γραφεία των Πολιτιστικών Συλλόγων στα χωριά του Αμαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook