Όριο 500 ατόμων ανά δομή προσωρινής φιλοξενίας στην Περιφέρεια Κρήτη, συγχρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων Ε.Ε, διασφάλιση από το Υπουργείο του ένστολου προσωπικού που θα αναλάβει την ασφάλεια και επιλέξιμοι χώροι ξενοδοχεία ή παρεμφερείς χώροι, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο σχεδιασμός Μουζάλα για την εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη.

Στην επιστολή που έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μουζάλας, προς την ΠΕΔ Κρήτης, παρουσιάζεται ο σχεδιασμός για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας των προσφυγών στο νησί.

Όπως αναφέρεται στην ενημερωτική επιστολή:

O Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός συγκάλεσε σύσκεψη των δημάρχων του νησιού την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στην οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε καλό θα ήταν να παρευρίσκεται και ο κ. Μουζάλας. “Η σύσκεψη βέβαια θα γίνει είτε έρθει ο υπουργός, είτε όχι”, ανέφερε ο κ. Λαμπρινός.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε άγνοια τόσο για την συνάντηση που έγινε στο υπουργείο και στην οποία όπως φαίνεται αποφασίστηκε ο σχεδιασμός για την Κρήτη, όσο και για την τοποθέτηση μηχανικών στο νησί οι οποίοι ελέγχουν συγκεκριμένα κτίρια για τη φιλοξενία προσφύγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook