Ο Νορβηγός \’Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής στη Νορβηγία, έφτασε σήμερα στο δικαστήριο του Όσλο όπου θα καταθέσει κατά την πρώτη του παρουσία ενώπιον των δικαστικών αρχών, μετέδωσε το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Κατά την ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ο δικαστής Κιμ Χέγκερ αναμένεται να αποφασίσει να τεθεί ο κατηγορούμενος υπό προσωρινή κράτηση, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι κάποιοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο φώναζαν \”καταραμένε προδότη\” και χτυπούσαν το αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι μετέφερε τον κατηγορούμενο στο δικαστήριο.

Το Volvo που φέρεται ότι τον μετέφερε συνέχισε την πορεία του μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Ένας νεαρός διαδηλωτής δήλωσε ότι ο ύποπτος για τις επιθέσεις καθόταν όπως φαίνεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου περιβαλλόμενος από αξιωματικούς της αστυνομίας.

\”Όλοι εδώ τον θέλουν νεκρό\”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ένας από τους τρεις ή τέσσερις ανθρώπους που χτυπούσαν το αυτοκίνητο που φέρεται ότι μετέφερε τον Μπρέιβικ.

Ο διαδηλωτής αυτός δεν έδωσε το όνομά του στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook