Δηλώσεις για την κλήρωση της Basket League έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο προπονητής του “Ρέθυμνο Cretan Kings” Τόνι Κωνσταντινίδης, που βρίσκεται στην Αλβανία, όπου έχει την καθοδήγηση της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κλήρωση: «Για μένα δεν υπάρχουν εύκολες ή δύσκολες κληρώσεις. Ούτως ή άλλως θα αγωνιστούμε κόντρα σε όλες τις ομάδες. Μία σωστή ομάδα που έχει στόχους και προσανατολισμό πρέπει να βλέπει όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο “φακό”. Όλα τα ματς θα είναι τα ίδια είτε εντός, είτε εκτός. Θα υπάρχει αυτή η νοοτροπία φέτος.

Από κει και πέρα πρέπει να δούμε πως αρχίζουμε το πρόγραμμα. Ξεκινάμε με δυνατά ματς. Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές θα αγωνιστούμε σε δύο έδρες που είναι αρκετά “καυτές”, όπως είναι του Κολοσσού και του Απόλλωνα αλλά και ένα ματς εντός έδρας με τον Άρη. Αυτό που μας λέει η πρώτη «ανάγνωση» του προγράμματος είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη της Basket League. Είναι τρία ματς που θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε. Φέτος έχουμε πει με τους συνεργάτες και την Διοίκηση ότι πρέπει να έχουμε προσωπικότητα ως ομάδα και να δείξουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Επίσης, να δείξουμε ότι το Ρέθυμνο Cretan Kings δεν είναι ισχυρό μόνο στην έδρα του αλλά ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε εκτός έδρας. Στον α’ γύρο δίνουμε περισσότερα παιχνίδια μακριά από την έδρα μας από ότι εντός και αν βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε κάποια από αυτά θα μας βοηθήσει στην συνολική συγκομιδή».

Για τις προπονήσεις: «Όσον αφορά στην προετοιμασία της ομάδας παρακολουθώ καθημερινά μέσω βίντεο τις προπονήσεις των παικτών. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την διάθεση τους, παρά το δύσκολο και βεβαρημένο πρόγραμμα της προετοιμασίας, το οποίο είναι φυσιολογικό διότι τώρα πρέπει να μπουν οι βάσεις αν θέλουμε να έχουμε μία καλή χρονιά. Να δουλέψουμε και να κοπιάσουμε τώρα για να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη νοοτροπία και την προσπάθεια των παικτών μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για το πρωτάθλημα, με το Κύπελλο να ξεκινάει νωρίτερα και είναι ένας θεσμός στον οποίο θέλουμε να διακριθούμε».

Για την εμπειρία των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017 με την Εθνική Αλβανίας: «Σχετικά με την Εθνική Αλβανίας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, καθώς σε ένα μήνα πρέπει να φτιάξεις ομάδα σε σχέση με τον σύλλογο όπου έχεις περισσότερο χρόνο για να μονταριστεί. Εμείς στην Αλβανία κάνουμε μία νέα προσπάθεια τώρα, έχουμε ανανεώσει πλήρως ηλικιακά το ρόστερ. Γνωρίζαμε ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν θα είμαστε έτοιμοι ειδικά σε παιχνίδια απέναντι σε Γεωργία και Μαυροβούνιο, όμως για μας κάθε παιχνίδι είναι μία νέα εμπειρία και κερδίζουμε αρκετά πράγματα. Έχουμε παιδιά νεαρής ηλικίας, ώστε η ομάδα να προετοιμαστεί για το μέλλον».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook