Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως έλαβε μέρος στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από 27 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το αθλητικό γεγονός οι  μοναδικοί αθλητές που εκπροσώπησαν την Κρήτη ήταν ο Λευτέρης Ηλιάκης και ο Καλαθάκης Ζαχαρίας των Gerontis fighters πράγμα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κρήτης αφού ο Λευτέρης και ο Ζαχαρίας είναι οι πρώτοι κρητικοί αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε επίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα της WAKO επιστρέφοντας με σημαντική διάκριση.

Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Ηλιάκης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του kick boxing κέρδισε την πρώτη θέση στο kick Light  ( στυλ του kick boxing με λακτίσματα κάτω από τη ζώνη) και πρώτη θέση στο light contact ( στυλ στο οποίο τα χτυπήματα επιτρέπονται μόνο πάνω από τη ζώνη). Με αυτόν τον τρόπο πηρέ το εισιτήριο για την εθνική μας ομάδα οπου εκπροσώπησε την Ελλάδα, την Κρήτη και τους gerontis fighters με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνολικά με εννέα αγώνες αήττητος, με τους οποίους αφησε πισω του μεγάλα φαβορί των αγώνων ,παλαιότερα παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές. Αθλητές της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Ρωσίας  με μεγάλη διαφορά πόντων. Ακόμα και στον τελικό με αθλητή της Πολωνίας η διαφορά πόντων ήταν 12 – 6.

Αυτός ήταν ο τρόπος να πάρει χρυσό μετάλλιο και να ανακηρυχθεί πρώτος αθλητής του κόσμου .Μας έκανε να ακούσουμε για άλλη μία φορά τον εθνικό μας ύμνο ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε συνολικά έξι φορές αφού τα χρυσά που κατέκτησε η ελληνική αποστολή ήταν έξι.  Κατάφερε να κατακτήσει και τριτη θεση με χάλκινο μετάλλιο στο light contact. Πρέπει σε αυτό το σημείο να επισυνάψουμε ότι όποιος αθλητής υπάγεται σε αναγνωρισμένη ομοσπονδία και αναγνωρισμένο σύλλογο από τη γενική γραμματεία αθλητισμού με φίλαθλη ιδιότητα, βάσει νόμου 2725 του 99 καθώς και ο προπονητής του διαθέτει πτυχίο από τη γενική γραμματεία αθλητισμού με άδεια εξάσκησης επαγγέλματος σε αυτή την περίπτωση για το πρωτάθλημα των παίδων ισχύει το άνευ εξετάσεων για την γυμναστική ακαδημία και 25% μόρια για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε όποιο ΤΕΙ η ΑΕΙ επιθυμεί ο αθλητής.

Σε πρωτάθλημα εφήβων ισχύει άνευ εξετάσεων σε όλα τα ΤΕΙ και ΑΕΙ. Ποτέ κανένας κρητικός αθλητής από οποιοδήποτε πολεμική τέχνη δεν έχει καταφέρει να πάρει χρυσό μετάλλιο σε αναγνωρισμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως ο Λευτέρης.

Αυτό για άλλη μία φορά όπως κάνουμε τα τελευταία 15 χρόνια δείχνει τη μεθοδική και συστηματική δουλειά που γίνεται από τον προπονητή κύριο Γεροντή Ιωάννη όσο και απο τους βοηθούς του. Τον τελευταίο χρόνο κατάφερε να βάλει αρκετά παιδιά στην εθνική όπως και άλλα να κατακτήσουν από 1 έως 8 η θέση ένα από αυτά ο Αντρέας Τζανίδης με πρώτη θέση στο ταεκβοντό itf και τρίτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως και ο Λευτέρης Ηλιακης με δύο χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing μία πρώτη και μία τρίτη στο παγκόσμιο. Ακόμα ο Ζαχαρίας Καλαθάκης άλλος αθλητής των Gerontis fighters που έχει εισαχθεί στην εθνική ομάδα κατάφερε να κάνει μία καλή παρουσία κατακτώντας 8η θέση. Η αποστολή της εθνικής αναχωρησε με 66 αθλητές και προπονητές από όλη την Ελλάδα.

Κοντά της ήταν και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του kick boxing Τριανταφύλλου Μιχαήλ. Η ελληνική εθνική ομάδα βρέθηκε στην ένατη θέση με σωρεία μεταλλίων στο σύνολό τους 26 με 6 χρυσα. Πρώτη φορά μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της τηλεόρασης όπως ο ant1 ασχολήθηκαν εμπεριστατωμένα με την εθνική μας ομάδα όπου προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας kick boxing όπως και οι καταξιωμένοι προπονητές Μέμμος Νικόλαος και Μιχαλακόπουλος Νικήτας που ήταν στο πλευρό του προπονητή κ. Γεροντή Ιωάννη του έδωσαν θερμά συγχαρητήρια που κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να γίνει πρώτη δύναμη στο kick boxing επισήμως στην Κρήτη. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook