Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μέρα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας 

Η ανακοίνωση του ΚΝΕ-Οδηγητή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μέρα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των Λαών. Πλήθος νέων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΝΕ επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη χρονιά πως το Φεστιβάλ αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας.

Το πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή ξεκίνησε με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς με τους πολιτιστικούς – χορευτικούς συλλόγους «Πελασγοί» και «Λαογραφικός Σύλλογος». Παράλληλα στον Παιδότοπο οι μικροί επισκέπτες του φεστιβάλ κατασκεύασαν μάσκες με ανακυκλώσιμα υλικά και ακολούθησε διαδραστικό ρώσικο παραμύθι με τη Ρούλα Τασοπούλου από την ομάδα ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ. 

Ακολούθησε αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ με θέμα «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» με τη συμμετοχή των Ψαλλιδάκη Τάσο, Ντοκάκη Βιργινία, Τσούρτο Δημήτρη και Βασιάδη Χρύσα. 

Στην νεανική σκηνή υπήρξε εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα -  καινοτομία - καριερισμός, μύθοι και πραγματικότητα» αποδομώντας τη λογική που θέλει τους φοιτητές να ζουν με τις αυταπάτες των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν εισβάλλει στα ΑΕΙ ενώ τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές με την παρουσίαση βίντεο με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα».

Ακολούθησε πολιτική ομιλία με το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας έκλεισαν στην νεανική σκηνή με ροκ συναυλία με το συγκρότημα «In Oblivion» και στην κεντρική σκηνή με κρητικό γλέντι με τους Ψαρογιώργη, Γιάννη Παπατζανή και Πολυχρονάκη Γιάννη.

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργεί έκθεση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται και σήμερα.