Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στις φοιτητικές εστίες ανάγκασαν τους φοιτητές να «μετακομίσουν» προσωρινά, μέχρι να επιδιορθωθεί η κατάσταση

Ο δήμος Καλαμάτας και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας συνεργάζονται και αναλαμβάνουν από μεθαύριο Δευτέρα, την στέγαση των 43 σπουδαστών του ΤΕΙ Πελοποννήσου, μέχρι να επιδιορθωθούν οι βλάβες, που προκάλεσε η θεομηνία και η πλημμύρα στην Σπουδαστική Εστία της Καλαμάτας .

Όλες αυτές τις ημέρες οι σπουδαστές φιλοξενούνται από το δήμο Καλαμάτας σε ξενοδοχείο της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι τα προβλήματα στην Σπουδαστική Εστία εστιάζονται στην επιδιόρθωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε πρώτη φάση.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, είναι ανοικτές και λειτουργούν οι υπηρεσίες του δήμου σήμερα και αύριο, για την εξυπηρέτηση των πλημμυροπαθών.

Σε λειτουργία είναι και η Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου, στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετούνται για την καταγραφή των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι δύο επιτροπές της Διεύθυνσης Πρόνοιας, που έχουν συγκροτηθεί με απόφαση δημάρχου, θα εργασθούν κανονικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές και των ελαφρότερων ζημιών σε κατοικίες.

Εν τω μεταξύ στην Καλαμάτα βρίσκονται πέντε κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, από την διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και το ΤΑΣ, με επικεφαλής την διευθύντρια της διεύθυνσης Μαρία Κλεάνθη, όπου από χθες, έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών στα σπίτια, με στόχο το συντομότερο να ολοκληρωθεί η καταγραφή και να προβεί το υπουργείο Υποδομών σε οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook