Ένταση σημειώθηκε στην επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και καταθέτουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς.

Αφορμή αποτέλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας Αντώνη Σταματόπουλου, ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση του μετρό απειλούν τους εργαζόμενους ότι όποιος απεργήσει θα απολυθεί.

«Αποχωρώ γιατί δεν μπορώ να μιλήσω με το μαχαίρι στο λαιμό. Θα καταθέσω υπόμνημα με τις απόψεις του Σωματείου και θα πάω να περιφρουρήσω την απεργία των εργαζομένων», σημείωσε ο κ. Σταματόπουλος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις υπέρ και κατά της θέσης του.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων «βαρύτατη προσβολή προς το κοινοβούλιο και τα κόμματα» και πρόσθεσε σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας \”Πρώτο Θέμα\”

«Εδώ είναι ο χώρος του ελεύθερου διαλόγου. Συνδικαλιστής που δεν καταθέτει εδώ στη Βουλή τις απόψεις του σημαίνει ότι, είτε δεν πιστεύει στα επιχειρήματά του ή ότι αυτά που υπερασπίζεται δεν είναι αυτά που φανερώνει και ισχυρίζεται».

«Τους θεατρινισμούς σας να τους αφήσετε έξω από αυτή την αίθουσα. Ήρθατε εδώ να κάνετε τσαμπουκά;» αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αξιοπρεπής η στάση των εργαζομένων ακόμα και αν σοκάρει τους \”καθωσπρέπει\” που διυλίζουν τον κώνωπα», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.

«Δεν είναι αντικοινοβουλευτισμός η συμπεριφορά του συνδικαλιστή όταν αισθάνεται να πιέζεται και όταν οι εργαζόμενοι απειλούνται, όπως καταγγέλλει, από τη διοίκηση με απολύσεις», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα πνεύματα προσπάθησε και κατάφερε να κατευνάσει, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Μακρυπίδης καλώντας τον κ. Σταματόπουλο να μην αποχωρήσει και να καταθέσει τις απόψεις του στα μέλη του κοινοβουλίου.

«Δεν απειλείστε από κανέναν. Εδώ είναι Βουλή και μιλάτε ελεύθερα. Μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις απόψεις σας όπως έχουν κληθεί να το κάνουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς», σημείωσε ο κ. Μακρυπίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook