Κατηγορίες περί διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας και απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός 22χρονου κατοίκου του Σίδνεϊ ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, εμπνέεται από τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Ο νεαρός κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι σε έναν 59χρονο που δεν γνώριζε σε ένα πάρκο.

Ο νεαρός, αφού τραυμάτισε τον 59χρονο, επιτέθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν λίγο αργότερα στο σημείο κι έκανε δηλώσεις που τους οδήγησαν να συμπεράνουν ότι είναι ριζοσπαστικοποιημένος.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό το πρόσωπο έχει ισχυρές εξτρεμιστικές πεποιθήσεις που του ενέπνευσε το ΙΚΙΛ», δήλωσε η Κάθριν Μπερν, υπαρχηγός της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Νέας Νότιας Ουαλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του ΙΚ, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε.

Το θύμα βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η Μπερν.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα του θύτη και του θύματος.

Η Αυστραλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από το 2014, καθώς οι αρχές φοβούνται τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών από Αυστραλούς. Οι αρχές λένε ότι έχουν αποτρέψει διάφορα σχέδια για επιθέσεις. Έχουν διαπραχθεί στη χώρα επιθέσεις «μοναχικών λύκων», κατά τη φρασεολογία των διωκτικών αρχών – προσώπων που δεν συνδέονται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση ή κάποιον πυρήνα της – όπως η ομηρία σε μια καφετέρια στο Σίδνεϊ το 2014, όταν σκοτώθηκαν δύο όμηροι και ο δράστης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook