Θεσμός τείνει να γίνει το μετάλλιο στο διεθνές κύπελλο ‘ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ’ ‘ για την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς. 

Μετά το Πατσιανωτακη Λαμπη το 2014 το Φουστανακη Στέλιο το 2015 ήρθε η Πεδιαδιτακη Μαρινελα φέτος να καταφέρει να κατεβάσει κι αυτή ένα μετάλλιο (χαλκινο) από τις μακρινές Πρεσπες όπου διοργανώνει κάθε Σεπτέμβρη ο Ο. Ξ. Ι. ΦΛΩΡΙΝΑΣ το διεθνές κύπελλο ” ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ”. 
Έπειτα λοιπόν από ένα φοβερό πρώτο γύρο (5στα 5) η Πεδιαδιτακη κατετάγη Νο 1στο κλασμαν κατάφερε με 2 νικηφόρα νοκ άουτ να μπει στην πρώτη τετράδα των μεταλλιων. 

Εκεί πάλεψε ίση προς ίση την πολύ πιο έμπειρη και μεγαλύτερη της Χαιτογλου η οποία και της στερησε τη συμμετοχή της στον τελικό νικώντας την με 9-8. 

Το χάλκινο μετάλλιο σ αυτούς τους αγώνες για την Πεδιαδιτακη η οποία και το προηγούμενο 10ημερο προετοιμαζοταν με την προεθνικη ομάδα στην Αθήνα δείχνει ότι οι εμπειρίες αρχίζουν να φέρνουν καρπούς και η καινούργια χρόνια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα για την ίδια αλλά και την Α. Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ. 

Ο Φουστανακης ο Στέλιος ο οποίος συμμετείχε στο Ξίφος Μονομαχίας στους ίδιους αγώνες στους οποίους η συμμετοχή ανήλθε στους 57 αθλητές ταλαιπωρημενος από ιωση παίζοντας με αντιπυρετικο κατάφερε να κερδίσει την 15η θέση χάνοντας 15-13 από τον Τσωκας Αστέριο του Ο. Ξ. Ι. ΦΛΩΡΙΝΑΣ. 

Η Τσακιράκη Άννα μέσα στα μεγαθήρια των Ρουμανων και ελληνιδων ξιφομαχων κατάφερε να κάνει μια νίκη αλλά με διαφορά πόντων δε πέρασε στο δεύτερο γύρο καταλαμβανοντας την 24η θέση. 

Ο προπονητής της ομάδας κος Φουστανακης Δημήτρης που συνοδεψε τους Μεσσαριτες αθλητές στους αγώνες αναφέρει ότι οι αθλητές στη προετοιμασία κουραστηκαν πολύ αλλά δούλεψαν σωστά και τα αποτελέσματα ήδη φάνηκαν… 

Το Δ. Σ. της ΑΛΜ συγχαίρει τη Πεδιαδιτακη για την διάκριση που κατάφερε και ευχαριστεί τις εταιρείες ΑΝΕΚ LINES και SUPERFAST FERRIES για την διευκόλυνση των αθλητών μας σ αυτό το ταξίδι. 

Επίσης ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθησουν ή και να ασχοληθούν με το ολυμπιακό άθλημα της Ξιφασκίας ότι οι προπονήσεις ξεκινούν Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 4:00 – 10:00 στο χώρο προπονησεων που βρίσκεται πριν τη Πομπια 200 μ μετά τη διασταύρωση για Ματαλα. (στα κτήρια του Αγροτικου Συνεταιρισμου Πομπιας). 

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το προπονητή του σωματείου και καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ξιφασκία Φουστανακη Δημήτρη στο 6942466638.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook