Τελευταία ενημέρωση 21:45

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Μαλάξα Χανίων όπου αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο στην πειορχή παραμένει πυροσβεστική δύναμη για να αποτρέψει τον ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 11:30 πμ στην ορεινή περιοχή πάνω απο τα Τσικαλαριά και το Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων έφτασε στο χωριό της Μαλάξας.

Μετά απο τέσσερις ώρες η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση ενώ σε μια μεγάλη αναζωπύρωση επενέβη άμεσα το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Αρχικά, περίπου στις 11:30 πμ υπήρχε μια εστία, αλλά μετά απο λίγα λεπτά άρχισαν να ξεπηδούν και άλλες σε αρκετή απόσταση η μια απο την άλλη σε μια έκταση στην οποία υπάρχει χορτολιβαδική και δασική βλάστηση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για εμπρησμό, ενώ με τη βοήθεια του αέρα οι φλόγες απο τα μέτωπα πήραν κατεύθυνση προς την Μαλάξα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων οι οποίες στην πορεία ενισχύθηκαν και έφτασαν σε 12 Πυροσβέστες, πέντε οχήματα και πεζοπόρο τμήμα απο 10 άτομα. 

Και ενώ οι πρώτες εστίες τέθηκαν σε ύφεση, μια εστία φωτιάς μέσα σε χαράδρα έφτασε στα σπίτια του χωριού της Μαλάξας.

Στη 1:00 μμ στην "μάχη" ρίχτηκε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνοντας ρίψεις νερού.

 

 

Οι τεράστιες προσπάθειες των Πυροσβεστών κατάφεραν να γλιτώσουν τα σπίτια της Μαλάξας απο ολοκαύτωμα, ενώ στην 1:30 οι εστίες περιορίστηκαν όπως φαίνεται και απο την φωτο που ακολουθεί.

Φωτο απο την κόλαση φωτιάς που προηγήθηκε

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες για το πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε ο εμπρησμός της περιοχής