Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη και τελευταία μέρα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των Λαών. 
Το πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή ξεκίνησε με έντεχνη μουσική από τον Λευτέρη Τσαγκαράκη και το συγκρότημά του. 

Παράλληλα στον Παιδότοπο λειτούργησε εργαστήρι κατασκευών και ζωγραφικής για τα παιδιά ενώ για τους γονείς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την «κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια». Η εκδήλωση – συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη της συλλογικής πάλης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια λόγω της καπιταλιστικής κρίσης όπως μάλιστα εκφράστηκε τις τελευταίες μέρες και στην πόλη μας με το θέμα των Παιδικών Σταθμών. Για τα μεγαλύτερα παιδιά πραγματοποιήθηκε κυνήγι θησαυρού στο χώρο του Φεστιβάλ σχετικά με το ΔΣΕ. Το πρόγραμμα στον παιδότοπο συνεχίστηκε με κουκλοθέατρο από την ομάδα «Κου – Κλό»

Ακολούθησε μεγάλο αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα και το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ για τα «70 χρόνια ΔΣΕ – Η δράση του στην Κρήτη».  
Στην νεανική σκηνή υπήρξε εκδήλωση των σπουδαστών του ΤΕΙ με θέμα «Χουλιγκανισμός και οπαδισμός: ανάγκη των φιλάθλων ή των επιχειρηματιών» όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από το φαινόμενο του χουλιγκανισμού και ποιους συμφέρει η νεολαία να είναι μπλεγμένη στα γρανάζια του. 

Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με συναυλία hip – hop στη νεανική σκηνή από τους «Demonfox» και τον «Απύθμενο» και τη συμμετοχή του breakdancer «BBOY Sobd».  

Στην κεντρική σκηνή ακολούθησε συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Hide ‘n’ Seek» και οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ έκλεισαν στα Χανιά με συναυλία των  «Sbaraquack» που με τους ρυθμούς τους και την πρωτοτυπία τους ξεσήκωσαν τη νεολαία.  

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook