Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γεώργιου Τερζάκη, για τη νέα σχολική χρονιά:

“Αγαπημένα μας παιδιά,

Αγαπητοί γονείς.

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι.

Η φετινή 12η Σεπτεμβρίου μας βρίσκει περισσότερο αισιόδοξους. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς εισαγωγικά, οι θεσμικές πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας που θα ισχύσουν από φέτος ενισχύουν το δημόσιο σχολειό, υπηρετούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Κερδίσαμε ένα στοίχημα σε χαλεπούς καιρούς, μια μάχη για το αυτονόητο, όμως ο πόλεμος είναι μπροστά. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, προσήλωση και συντονισμό. Χρειάζεται η ενότητα και η συνεργασία όλων για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας για αύξηση των δαπανών στην εκπαίδευση, για μόνιμους διορισμούς, για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Υποδεχόμαστε σήμερα  όλα τα παιδιά  και  καλωσορίζουμε  ιδιαιτέρως τα πρωτάκια όλων των βαθμίδων που σίγουρα αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια και αγωνία.

Σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και ιδιαιτέρως στους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς θέλω να μεταφέρω την αισιοδοξία μου γιατί ως δάσκαλος δεν μπορεί να είμαι κάτι άλλο, αφού διδάσκω το «μέλλον» πως να αλλάζει το παρόν.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook