Οι «μόνιμοι» – πλέον – αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν τα κενά – Απεργία δασκάλων και στάση εργασίας καθηγητών μετά το πρώτο κουδούνι

Σε όλα τα σχολεία του Νομού Χανίων ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά με την κατάσταση σε ότι αφορά στην κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών να είναι καλύτερη από πέρυσι, όπως επεσήμανε ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης.

«Έχουμε δασκάλους και νηπιαγωγούς σε όλα τα σχολεία και στις τάξεις. Στο μεγαλύτερο μέρος των ειδικοτήτων υπάρχουν τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί. Περιμένουμε και εντός της εβδομάδος κάποιους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων καθώς υπάρχουν κενά σε μουσική, αγγλικά, ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη»

είπε μεταξύ άλλων ο κ.Μηλιαράκης.

 

Από την πλευρά του ο αιρετός ΠΥΣΠΕ και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ν.Χανίων Νεκτάριος Πετράκης επεσήμανε πως

«η σχετικά καλή εικόνα που εμφανίζουν σήμερα τα σχολεία είναι αποτέλεσμα των περικοπών σε διδακτικές ώρες από τα νέα ωρολόγια προγράμματα. Το νέο πρόγραμμα δημιουργέι προβλήματα, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ελαστικά ωράρια κ.α. και αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης».

Υπενθυμίζεται πως οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έχουν ανακοινώσει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη  15/9 , ενώ στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11:30 πμ στην οποία θα συμμετάσχουν και καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων καθώς έχει κηρυχθεί στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ Χανίων.

 

Σε ότι αφορά στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Χανίων υπάρχουν περισσότερα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών απ’ότι στα δημοτικά, αλλά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ζερβάκης φάνηκε αισιόδοξος πως τα κενά θα καλυφθούν σύντομα με αναπληρωτές.

 

Σε ότι αφορά στα προβλήματα με την σχολική στέγη στον Δήμο Χανίων, ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας μίλησε για μεγάλες ελλείψεις κυρίως στην Νέα Κυδωνία και το Ακρωτήρι καθώς και για το σχέδιο και τις προτάσεις του Δήμου για νέα σχολικά κτίρια.

 

Στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών παρέστη και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης, ο οποίος τόνισε πως η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη ευθύνη και προσοχή. 

Ειδικά σε ότι αφορά στα δημοτικά, ο κ. Βλαχάκης τόνισε πως οι γονείς και τα παιδιά πρέπει να φορούν οπωσδήποτε ζώνη στο αυτοκίνητο και κράνη στα δίκυκλα, επισημαίνοντας πως δυστυχώς έχουν εντοπιστεί γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο με δίκυκλα χωρίς να φορούν κράνος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook