Η πρωτοβουλία αγώνα κατοίκων Κακοδικίου καταγγέλει οτι: 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Αύγουστο, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκαν ρητά (ΒΙΝΤΕΟ) ότι ο Δήμος θα αναζητήσει για 15 ημέρες εναλλακτικές και οικονομικότερες δυνατότητες εγκατάστασης του ΣΜΑ και ότι μόλις βρισκόταν νέο ακίνητο που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις (3-4 στρ. επί του οδικού άξονα Παλιόχωρας – Άναβος, τίτλοι ιδιοκτησίας, μη δασικό, κοινωνική συναίνεση) θα συγκαλούσαν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την ακύρωση του ΣΜΑ στο Κακοδίκι και την έναρξη των τυπικών διαδικασιών για την επικύρωση της νέας θέσης.

Έχουν περάσει περισσότερες από 15 ημέρες και έχουν κατατεθεί στο δήμο 2 προτάσεις  που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η Δημοτική Αρχή όφειλε να φανεί συνεπής στη παραπάνω δέσμευση της και να προχωρήσει στην ακύρωση του ΣΜΑ στο Κακοδίκι και στην κατοχύρωση νέας θέσης ώστε να μην χαθεί το πρόγραμμα και να δοθεί λύση στο πρόβλημα  των απορριμμάτων του Σελίνου.

Όμως όπως προκύπτει από πρόσφατη προσωπική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος με συγχωριανό μας, η Δημοτική Αρχή δείχνει να απορρίπτει και τις δυο κατατεθειμένες προτάσεις: Την μια με τον αναπόδεικτο και αβάσιμο ισχυρισμό ότι  το ακίνητο χρειάζεται 400.000 ευρώ για διαμόρφωση και την άλλη με το γελοίο ισχυρισμό ότι το ακίνητο δεν έχει τοπογραφικό, λες και δεν μπορούν οι μηχανικοί του δήμου μέσα σε μια ώρα να το φτιάξουν. Παράλληλα μας ζητούν προθεσμία περισσότερων ημερών μέχρι να βρουν -υποτίθεται- νέο χώρο,  “ξεχνώντας” ότι μέχρι χθες μας εκβίαζαν με την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Σεπτεμβρίου για τη εγκατάσταση του ΣΜΑ.

Είναι πλέον προφανές -και επιβεβαιώνεται από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε από την περιφέρεια- ότι η Δημοτική Αρχή μας εξαπατά και “ροκανίζει” το χρόνο μέχρι την τελική αδειοδότηση του ΣΜΑ στο Κακοδίκι στις επόμενες ημέρες. Επιβεβαιώνοντας έτσι τις  αρχικές μας υποψίες ότι  η «πολιτική δέσμευση» δεν  ήταν παρά το “πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα” και ένας “φτηνός” πολιτικός ελιγμός προκειμένου να αποφύγουν την πίεση των 150 Κακοδικιανών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι πασίδηλο πια ότι πρόκειται για μια αδίστακτη και αυταρχική Δημοτική αρχή που έχει κηρύξει ένα καθόλα ανήθικο πόλεμο στο χωριό μας, ακολουθώντας εξ αρχής μια παράλογη τακτική που γεννά τεράστια ερωτηματικά.

Απέναντι σε αυτό τον πόλεμο δεν μείναμε και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η ευθύνη για τις βαρύτατες συνέπειες των επόμενων ενεργειών μας θα βαραίνει αποκλειστικά την αλαζόνα Δημοτική Αρχή του δήμου μας.

Καλούμε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για ύστατη φορά: Να φανούν συνεπείς στη δέσμευση τους και να αποδείξουν ότι δεν είναι πολιτικοί ψεύτες από αυτούς -τους πολλούς- που γεννά η χώρα μας. Να ακυρώσουν άμεσα το ΣΜΑ στο Κακοδίκι, δεν έχουν πλέον καμιά δικαιολογία, “ο βασιλιάς είναι γυμνός”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook