Για το πώς κυλάει η προετοιμασία του Εργοτέλη , το ρόστερ της ομάδας , και τους στόχους της ομάδας του και του ίδιου μίλησε στο επίσημο σαϊτ του συλλόγου ο Σίλβα Τζούνιορ. 

Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την απόδοση της ομάδας του στο πρώτο φιλικό παιχνίδι με την Ουτρέχτη. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σίλβα Τζούνιορ στο «www.ergotelis.gr» : 

Για την φετινή προετοιμασία
«Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά. Σίγουρα δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε και μπορούμε, ωστόσο παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Είναι σημαντικό για την ομάδα και τον προπονητή ότι δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς. Δουλεύουμε πολύ, τρέχουμε πολύ, αλλά είναι απαραίτητο για να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και επίσης σημαντικό για να έχουμε διάρκεια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για την παρουσία της ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι 
«Το χθεσινό φιλικό παιχνίδι ήταν το πρώτο της φετινής περιόδου. Πιστεύω ότι πήγαμε καλά κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από εμάς, καθώς το πρωτάθλημα τους αρχίζει σε μια εβδομάδα. Στον αγώνα με την Ουτρέχτη προσπαθήσαμε πολύ και εφαρμόσαμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Πάντως, είμαι σίγουρος ότι από αγώνα σε αγώνα θα γινόμαστε καλύτεροι με σκοπό να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων». 

Για τους καινούριους αλλά και τους νεαρούς συμπαίκτες
«Σημαντικό για εμένα είναι ότι οι παίκτες που ήρθαν στον Εργοτέλη έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Θέλουν να γράψουν ιστορία στο σύλλογο. Βλέπω κάθε μέρα πόσο πολύ δουλεύουν και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσουν για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Λύσεις μπορούν αν δώσουν και οι μικρότεροι παίκτες σε ηλικία, οι οποίοι είναι προσηλωμένοι στον στόχο και πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό». 

Για τους στόχους του Εργοτέλη αλλά και του ίδιου
«Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που την αγαπάει όλη η Ελλάδα. Είναι συμπαθητική σε όλους τους Έλληνες. Πιστεύω ότι τώρα ο Εργοτέλης πρέπει και μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Ο στόχος αλλά και όνειρο μου είναι τη νέα χρονιά να παίξει ο Εργοτέλης στα play off και να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Έχουμε όλα τα στοιχεία για να τα καταφέρουμε». 

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα μετά το χθεσινό φιλικό με την Ουτρέχτη το πρωινό πρόγραμμα για τους παίκτες του Εργοτέλη περιλάμβανε ασκήσεις για την βελτίωση της κυκλοφορίας της μπάλας. Στο τελευταίο μέρος ο Νίκος Καραγεωργίου δούλεψε στην αμυντική και επιθετική τακτική. Νέα προπόνηση θα γίνει στις 17.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας).