Σύμφωνα με τον σύλλογος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου η έναρξη της νεας σχολικής χρονιάς τους βρίσκει με πολλά κενά 

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου χτύπησε το πρώτο κουδούνι για το νέο σχολικό έτος. Ευχόμαστε σε όλες τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά. Δυστυχώς γι’ άλλη μια σχολική χρονιά δεν πραγματοποιήθηκαν Μόνιμοι Διορισμοί στη Δημόσια Εκπαίδευση. 

Η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού είναι αναγκαία υπόθεση για την ομαλή λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων και την ποιοτική αναβάθμιση της Εκπαίδευσης, καθώς εδώ και επτά χρόνια δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί παρά τις χιλιάδες οργανικές θέσεις που είναι κενές. 

Είναι θετικό το γεγονός πως τη φετινή σχολική χρονιά άνοιξαν όλα τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία αλλά και τα Ειδικά σχολεία του νομού.

Είναι, επίσης, θετικό πως μετά από χρόνια δεν έχουμε τμήμα πάνω από 25 μαθητές. Δεν πρέπει όμως να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα. Η διεκδίκηση συνεχίζεται καθώς υπάρχουν σημαντικές και πολυάριθμες ελλείψεις στους Εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων, στα τμήματα ένταξης, στα τμήματα υποδοχής, στην παράλληλη στήριξη και ορισμένα κενά σε ολιγοθέσια σχολεία. Συνεπώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει άμεσα να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες προσλήψεις, ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν στελεχωμένα με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», ακολουθώντας το πρόγραμμα δράσεων της ΔΟΕ, θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:30 στην Παλιά Ακαδημία (53ο -54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου) και συμμετέχει δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου (ώρα και μέρος της κινητοποίησης θα καθοριστούν στη Γενική Συνέλευση).