Την 6η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης μίνι παίδων κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων μετά το πέρας της τελικής φάσης της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή (22/7) έως και την Κυριακή (24/7).

Το συγκρότημα των Γιώργου Φραγκέδη και Γιάννη Ζαγουράκη ηττήθηκε στον αγώνα για την κατάκτηση της 5ης θέσης από τη Χίο με σκορ 11-6 κι αφού προηγουμένως δεν είχε καταφέρει να περάσει στα ημιτελικά που αποτελούσε και την επιθυμία του, μιας και σημείωσε μία μόλις νίκη στα τρία παιχνίδια μέσα από τα οποία προέκυπτε η πρόκριση για τους «4».

Ουσιαστικά, η ήττα από τον ΠΑΟΚ τη 2η αγωνιστική, αποδείχτηκε καθοριστική για το Ν.Ο.Χ.

Παρόλα αυτά, ακόμα και η 6η θέση κρίνεται ως αποτέλεσμα ικανοποιητικό για τους φερέλπιδες Χανιώτες πολίστες, η πρόκριση των οποίων στην τελική φάση αποτελεί επιτυχία εάν εκληφθεί ότι η παρουσία τους σε αυτήν, ήταν η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια.

Συν τοις άλλοις, οι αντίξοες συνθήκες και η σχεδόν ανύπαρκτη προπόνηση που προέκυψαν από τη μη λειτουργία της 50άρας πισίνας τον χειμώνα, δηλώνουν ότι η παρουσία και μόνο του Ν.Ο.Χ. στην τελική φάση ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να προκύψει από όλη αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φραγκέδη, προπονητή του Ν.Ο.Χ.:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την 6η θέση. Σίγουρα πάντως, μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα. Μας προέκυψε όμως το κακό παιχνίδι να το κάνουμε με τον ΠΑΟΚ. Όπως κάναμε το καλό μας την προηγούμενη φάση κόντρα στον Παναθηναϊκό, τώρα μας βγήκε το κακό με τον ΠΑΟΚ. Θα επαναλάβω πως είμαστε ευχαριστημένοι με την 6η θέση γιατί είχαμε πολλά χρόνια να πάμε στην τελική φάση, στην οποία και μόνο το γεγονός ότι καταφέραμε και φτάσαμε έως εκεί, είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς τις αντίξοες συνθήκες που υπήρξαν φέτος».

Η «εικόνα» του Ν.Ο. Χανίων στην τελική φάση:

1η αγωνιστική

Π. Φάληρο-Ν.Ο. Χανίων 12-0

2η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Ν.Ο. Χανίων 9-6, σκόρερ: 2 Πελέσης, 2 Μπιτσάκης, 1 Γιαννουδάκης, 1 Γκάσεφ

3η αγωνιστική

Ν.Ο. Χανίων-Νηρέας Γέρακα 12-5, σκόρερ: 5 Πελέσης, 2 Γκάσεφ, 1 Γιαννουδάκης, 1 Βολτυράκης, 1 Μπιτσάκης, 1 Κουνάκης, 1 Μαλινάκης

5η-6η θέση

Ν.Ο. Χανίων-Χίος 6-11, σκόρερ: 4 Πελέσης, 1 Μανιουδάκης, 1 Μπιτσάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook