Ασημένιος ο Τριανταφύλλου!

Ο Έλληνας οπλομάχος, μπορεί να ηττήθηκε 15-7 από τον Ουκρανό Αντόν Ντάτσκο στον μεγάλο τελικό της σπάθης κατηγορίας Β, όμως ολοκλήρωσε με χαμόγελο την παρουσία του στη Βραζιλία, κατακτώντας ένα μετάλλιο!

Αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο για την Ελλάδα συνολικά στους Αγώνες και τρίτο σημερινό, μετά τα δύο χάλκινα στο μεικτό ομαδικό του μπότσια και στη σφαίρα γυναικών από τη Δήμητρα Κοροκίδα!

Χάλκινη η Κοροκίδα!

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την τρίτη θέση στον τελικό της σφαίρας στην κατηγορία F53, με καλύτερη βολή στα 4.28μ., που αποτελεί την κορυφαία φετινή της επίδοση!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Φατέμα Νεντάμ από το Μπαχρέιν (4.76μ.) και το ασημένιο η Ντίπα Μαλίκ από την Ινδία (4.61μ.).

Συνολικά οι βολές της Κοροκίδα στον τελικό ήταν οι εξής: 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22 μέτρα.

Χάλκινο στο μπότσια!

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νικόλαο Πανανό και Άννα Ντέντα, επικράτησε 8-1 (3-0, 0-1, 2-0, 3-0) της Σινγκαπούρης στον μικρό τελικό και κατέκτησε το τρίτο χάλκινο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Ρίο και δεύτερο μέσα στην ημέρα, μετά απ’ αυτό της Δήμητρας Κοροκίδας.

Αυτό είναι το δεύτερο σερί μετάλλιο για τα ζευγάρια BC3 σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος. Για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αυτό είναι το τρίτο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, αφού το 2008 στο Πεκίνο ήταν δεύτερος στο ατομικό BC3.

Συνολικά, αυτό είναι το έβδομο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook