Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και νεολαίας ολοκληρώθηκε το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Ρέθυμνο, το βράδυ της Κυριακής 11 Σεπτέμβρη.

Οι πύλες του Φεστιβάλ άνοιξαν νωρίς το απόγευμα, με δεκάδες μικρά παιδιά να γεμίζουν τον παιδότοπο, ενώ την ίδια ώρα στα στέκια των νέων εργαζομένων – ανέργων, των μαθητών και των φοιτητών πραγματοποιούνταν με πλήθος νεών οι εξής συσκέψεις:

Με το άνοιγμα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση που στήθηκε προς τιμήν των 70 χρόνων από την Ίδρυση του ΔΣΕ. Η συνέχεια του προγράμματος περιελάμβανε συναυλία από τους Αποσπερίτες. 

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική ομιλία από τον Γιάννη Χριστοφοράκη , μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Στην ομιλία του ο Γίαννης Χριστοφοράκης μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη οι νέοι σε κάθε χωρό εκπαίδευσης και εργασίας να παλέψουν για την ανάκτηση των απωλειών που έχουμε υποστεί για το όφελος του κεφαλαίου, και για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους ΑΛΜΑ και κρητικό γλέντι με τους Γιάννη Παπατζανή, Δημήτρη Σιδέρη, Φάνη Καρούσο, Αντώνη Φραγκάκη.

Αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις εκδόσεις της Σ.Ε. που αφορούν τα 70 χρόνια του ΔΣΕ, καθώς και για την Συλλογή κειμένων για νέους που εξέδωση το ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο: “Ξεκίνα: Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία! “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook