«Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη Πέμπτη, έχουμε ένα μεγάλο βήμα της πολιτικής πια συγκρότησης και της λειτουργίας της Ε.Ε. ως πολιτικού οργανισμού. Έχουμε μια ανάσα, σε ότι αφορά τη διαχείριση του δυσβάσταχτου συνολικού εθνικού δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα και μας βάζει στην ευθύνη, να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης που θα δώσει διέξοδο και προοπτική στο σημερινό πρόβλημα ύφεσης και μιζέριας στην πατρίδα μας. Πρέπει να τρέξουμε ως Νομός Χανίων, να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να απορροφήσουμε κεφάλαια του ΕΣΠΑ γιατί εκεί υστερούμε σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης. Με όλες μας τις δυνάμεις θα παλέψουμε για την πάταξη της γραφειοκρατίας, για να ολοκληρώσουμε τις μελέτες που καθυστερούν και να δώσουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης για το έργο βελτίωσης οδού στο Δ.Δ. Γερανίου που έγινε στο Δημαρχείο Πλατανιά.

Αναφερόμενος στη δημιουργία της εταιρίας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» και στο θέμα της παραχώρησης του Αεροδρομίου του Μάλεμε ο κ. Βαλυράκης είπε τα ακόλουθα:

«Να μπει στην άκρη η γραφειοκρατία για να προχωρήσουμε ταχύτατα στην συγκρότηση της εταιρίας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» και στον ορισμό του Δ.Σ. της έτσι ώστε, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης.

Χρειαζόμαστε πέραν από τεχνοκράτες, στελέχη κοινωνικής ευθύνης και μάλιστα τοπικής και περιφερειακής αναφοράς και ενδιαφέροντος. Είναι λογικό ότι θα βρούμε αρκετά περιφερειακά στελέχη με επαγγελματική εμπειρία και δυνατότητα αλλά και με κοινωνική ευθύνη ώστε να στελεχωθεί άμεσα αυτό το Δ.Σ.

Δεν πρέπει να επαναληφθεί  η  ιστορία του ΟΑΔΥΚ και να χρειαστούμε 20 μήνες για το αυτονόητο!

Χρειαζόμαστε ένα Δ.Σ. που να λειτουργεί για να βάλουμε μπροστά ολόκληρο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Χαίρομαι που σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για το έργο της βελτίωσης οδού στο Γεράνι και χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξαγγελία του Δημάρχου Πλατανιά για το σχέδιο πόλης Γερανίου.

Όσον αφορά το αεροδρόμιο Μάλεμε γνωρίζουμε, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκηρύσσει κάθε χρόνο διαγωνισμό για την αγροτική αξιοποίηση μέρους του χώρου. Όμως η πραγματική αξιοποίηση του χώρου θα γίνει σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου Πλατανιά ως αεροδρόμιο και όχι ως βοσκότοπος. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός τουριστικού αεροδρομίου ζωτικής σημασίας τόσο για τον Δήμο Πλατανιά, όσο και για τα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook