Τη λήψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία χώρου συνάντησης και επικοινωνίας των ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών ομάδων ζητούν σε επιστολή τους που τον δήμαρχο Χανίων επτά καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης.

Μάλιστα μέσα από την πρωτοβουλία αυτή επιθυμούν και άλλες καλλιτεχνικές ομάδες να ενώσουν και να προσθέσουν τη φωνή τους στην πρωτοβουλία αυτή ώστε να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στην επιστολή τους αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Είμαστε ερασιτεχνικές καλλιτεχνικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται στα Χανιά. Η δράση μας αυτή περιέχει ενδεικτικά παραστάσεις, συναυλίες, προβολές, σεμινάρια, ανοιχτές πρόβες, συμμετοχή σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις άλλων φορέων της πόλης, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Παρά την πληθώρα και το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας, έχουμε παρατηρήσει ότι αυτό που απουσιάζει και που θα βοηθούσε στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξή της, είναι ένας «κοινός τόπος».

Δηλαδή, ένα κέντρο πολιτισμού, το οποίο θα δύναται να φιλοξενήσει συναντήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ανοιχτές συζητήσεις και δοκιμές καθώς και σεμινάρια θεωρίας, πρακτικής και εξοικείωσης με τις τέχνες. Σκοπός του κέντρου αυτού θα μπορούσε επίσης να είναι η δημιουργία ευρύτερων δεσμών μεταξύ ανθρώπων, που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό. Ο κοινός τόπος, έτσι όπως τον οραματιζόμαστε, προωθεί τη διάθεση για ομαδική δραστηριότητα και λήψη πρωτοβουλιών. Ευνοεί την συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων. Αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραγωγή και προαγωγή πολιτισμού για κάθε Χανιώτη, για κάθε καλλιτέχνη, φορέα ή επισκέπτη. Δεν αναφερόμαστε δηλαδή σε έναν ακόμα χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά σε ένα εργαστήρι ζύμωσης και παραγωγής πολιτισμού.

Απευθυνόμαστε σε εσάς με αφορμή και τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο σχετικά με την καταγραφή των ακινήτων, που διαθέτει ο Δήμος μας. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ένα τέτοιο πολιτιστικό κέντρο, όσο μικρό κι αν είναι, θα έχει τεράστια συμβολή στην συστηματοποίηση της συνεργασίας των τοπικών πολιτιστικών φορέων και στην ενεργοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης μας, σας δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της ιδέας αυτής.

Προσβλέποντας σε μία θετική – από πλευράς σας – ανταπόκριση, είμαστε στη διάθεσή σας για διάλογο προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση,

Αρένα Θέατρο
«Ερωδία», ορχήστρα νέων
Εργαστήριο Σκίτσου Χανίων
Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων “Αλέξης Μινωτής”
Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης
Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων
Passe-Partout, δράσεις μετά μουσικής”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook