Η εξάρτηση από το διαδίκτυο παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στη χώρα μας, ικανές να οδηγήσουν ορισμένους χρήστες ακόμα και στην αυτοκτονία. Όταν μάλιστα πρόκειται για 17χρονο παιδί, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά.

Ο νεαρός μαθητής της Γ΄ Λυκείου, σύμφωνα με το άρθρο του Μιχάλη Λαγάνη και το δημοσίευμα στο prionokordela.gr, απειλούσε να πηδήξει από το παράθυρο, επειδή η διαχειρίστρια εταιρεία του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού «World of Warcraft» τον απέβαλε προσωρινά, λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να στείλει και email στο διαχειριστή απειλώντας ότι αν δεν του επιτρέψουν να συνεχίσει, θα αυτοκτονήσει. Ανάλογες προθέσεις, εξαιτίας της αποβολής του από το ίδιο παιχνίδι, εξέφρασε και ένας 27χρονος από την περιοχή του Πειραιά.

Οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού απευθύνθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας τα «λαγωνικά » του διευθυντή του τμήματος, κ. Αντώνη Παπαντωνίου, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο υποψήφιων αυτόχειρων και ενημέρωσαν τους οικείους τους.

Σε προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα οφείλεται και η πρόθεση μιας 23χρονης από τη Θεσσαλονίκη, να βάλει τέρμα στη ζωή της παίρνοντας χάπια. Μάλιστα θέλησε να πει τι σκόπευε να κάνει σε έναν «διαδικτυακό» της «φίλο’ στο MSN, ο οποίος αποδείχθηκε ο «φύλακας – άγγελος» της , αφού ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Εκείνοι εντόπισαν το email της και από εκεί το προφίλ της στο Facebook. Όταν δε, πήγαν στο σπίτι της νεαρής, τη βρήκαν μαζί με την οικογένειά της που δε γνώριζε για τις προθέσεις της.

Παρόλα αυτά οι γονείς της κοπέλας, είπαν στους αστυνομικούς ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει με την ίδια μέθοδο.

Και στις τρεις περιπτώσεις, οι υποψήφιοι αυτόχειρες έχουν τεθεί υπό ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook