Έκλεβαν κινητά και tablet από κατάστημα στο Ηράκλειο και στη συνέχεια τα πουλούσαν. Ο λόγος για έναν 19χρονο και έναν 38χρονο οι οποίοι είχαν βάλει στόχο συγκεκριμένο κατάστημα του Ηρακλείου, και συνελήφθησαν χθες από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επίσης συνελήφθη ένας 36χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, την 12.09.2016 άγνωστος δράστης αφαίρεσε από κατάστημα, δύο κινητά τηλέφωνα συνολικής χρηματικής αξίας 500 ευρώ και αφού επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από άλλο άτομο, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 19χρονος διέπραξε την εν λόγω κλοπή και διέφυγε με όχημα οδηγούμενο από τον 38χρονο. Στη συνέχεια διέθεσαν προς πώληση το ένα κινητό τηλέφωνο, σε 36χρονο ημεδαπό.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, χθες (13.09.2016) το απόγευμα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι την 25.08.2016, ο 19χρονος με τον 38χρονο με τον ίδιο τρόπο δράσης είχαν διαπράξει ακόμα μια κλοπή στο ίδιο κατάστημα, αφαιρώντας ένα tablet χρηματικής αξίας 400 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια πούλησαν σε 33χρονο ημεδαπό,  στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το αφαιρεθέν tablet και αποδόθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook