Ανακοίνωση του Συντονιστικού Κρήτης για τους πρόσφυγες μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που προκύπτουν από το σχέδιο Μουζάλα για την φιλοξενία των 2000 προσφύγων στην Κρήτη:

“Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής για την εγκατάσταση δυο χιλιάδων προσφύγων στο νησί μας ,και την πρόσφατη απόφαση της ΠΕΔ η Κρήτη καλείται σήμερα. να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου  που εμπεριέχεται στο σχέδιο εγκατάστασης για την στέγαση αυτών των ανθρώπων, η οποία αναφέρει   ότι είναι σκόπιμο σε κάθε περίπτωση η εξεύρεση οικιών για να αποφευχθεί η δημιουργία  κάθε τύπου κέντρων φιλοξενίας  μας βρήκε  σύμφωνους με ενθουσιασμό.             

Ήταν άλλωστε από την αρχή αίτημα μας στο πλαίσιο της φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων να εξευρεθούν κατοικίες σε κάθε Δήμο για την στέγαση τους-  παράλληλα με την εξασφάλιση πόρων  -και η εγκατάσταση τους  να εγγυάται   συνθήκες αξιοπρεπούς επιβίωσης και προϋποθέσεις ένταξης τους στην τοπική κοινωνία, ώστε κάθε πρόσφυγας, κάθε προσφυγική οικογένεια να βοηθηθεί να βρει τον δρόμο της ειρηνικά και δημιουργικά μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες να επιστρέψουν στην πατρίδα του.

 Βασικά αγαθά που απορρέουν από τις αξίες της  Ανθρωπιάς και του  Πολιτισμού και που πρέπει να διασφαλιστούν  συνολικά στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα της κρίσης και Της ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ  όπως ήδη εδώ και καιρό το κάνει  για ανθρώπους που βίαια  ξεριζωθήκαν από την πατρίδα τους χωρίς να το θέλουν ,και αυτό είναι ευθύνη όλων μας.

Υπάρχουν ήδη Δήμοι που σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν .

Εμείς ως Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες, εθελοντές σε αυτή την υπόθεση θα συνεισφέρουμε με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας ώστε να καλύψουμε τα όποια κενά  παρουσιάσει  αυτή η προσπάθεια του Υπουργείου και της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   

Άλλωστε οι Έλληνες έχουμε  υποφέρει στην μακρόχρονη ιστορία μας από πολέμους και ξεριζωμούς , Μικρά Ασία ,Ανατολική Θράκη ,Πόντος, και οι μνήμες αυτές  διατηρούνται καλά  κυρίως στις προσφυγικές περιοχές .

Επίσης να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα χώρεσε ένα εκατομμύριο  κυρίως οικονομικούς μετανάστες  από τις Βαλκανικές χώρες τις τελευταίες δεκαετίες.

Είμαστε σίγουροι πως ο Κρητικός λαός θα ανταποκριθεί σ΄ αυτό το κάλεσμα  θα καταγράψει μια νέα παρακαταθήκη Ανθρωπιάς και Πολιτισμού και θα απομονώσει κάθε πράξη που υπαγορεύεται από ξενοφοβικές καταστάσεις και ρατσιστικές αντιλήψεις .

Ξέρουμε καλά πως όλοι μαζί πρέπει να  παλέψουμε   για τις αίτιες που γεννούν αυτά τα φαινόμενα της φτωχοποίησης των λαών και τους  πολέμους.
…..Για ένα Κόσμο Ειρήνης…….”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook