Σχόλιο της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην Ένωση Ηρακλείου:

“Στο σχέδιο διάσωσης της, η Ένωση Ηρακλείου δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους, όπως επιβεβαιώθηκε χθες από τα τοπικά δημοσιεύματα.

Το γεγονός ότι η συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΑΣΗ αποφάσισε πλειοψηφικά την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας περίπου 25εκ ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς ως κομμάτι για την εξόφληση μέρους του χρέους και όχι στα 30 εκ ευρώ που οφείλει σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία δεν μας ξαφνιάζει.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά  ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων της Ένωσης δεν τέμνονται πουθενά με τα συμφέροντα της εταιρίας. Αντιθέτως η «διάσωση» και «εξυγίανση» της εταιρίας προϋποθέτει μειωμένο προσωπικό, μειωμένους μισθούς, απλήρωτους εργαζόμενους και ασφαλιστικές εισφορές.

Έρχεται σαν συνέχεια αντίστοιχης “εξυγίανσης” της Ένωσης Πεζών που και εκεί θύματα ήταν οι εργαζόμενοι που υπέστησαν μειώσεις στους μισθούς με τις ευλογίες τους επιχειρησιακού τους σωματείου.

Τώρα είναι ώρα για τους εργαζόμενους να κάνουν στην άκρη τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που στηρίζουν την καταστροφική λογική της συναίνεσης για το καλό της εταιρίας και λογικές που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και να παλέψουν οργανωμένα και συλλογικά για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, άμεση να καταβληθούν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook