Παγίδες και «ράμπες» που αντί να διευκολύνουν μάλλον μπορεί να προκαλέσουν αναπηρίες.

Η πτώση μιας γυναίκας την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει κάθετο δρόμο στην οδό Τζανακάκη, στο κέντρο της πόλης των Χανίων ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την κατάσταση την οποία βρίσκονται πολλά πεζοδρόμια της πόλης.

Η γυναίκα έπεσε την ώρα που περπατούσε την υποτιθέμενη ράμπα στο πεζοδρόμιο της διασταύρωσης της οδό Τζανακάκη με την οδό Κ.Χιωτάκη 

Όπως φαίνεται και από την φωτό, κάποιοι, κάποτε έκαναν ένα έργο  και έκτοτε η «ράμπα» έμεινε ένα «σκάμμα» όχι απλά ακατάλληλο για άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά άκρως επικίνδυνο και για τους πεζούς.

Όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Και στην διασταύρωση των οδών Σφακίων και Μποναιλή η «ράμπα» που δημιουργήθηκε κάποτε, ΄’εχει εγκαταλειφτεί στην τύχη της με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε παγίδα.

Και επιπλέον , όσοι καταφέρουν να γλιτώσουν από εκεί, λίγο πιο κάτω, στο πεζοδρόμιο της οδού Μπονιαλή ένα άθλιο μισοκατεστραμμένο φρεάτιο τους περιμένει για να εξακριβώσει τα «αντανακλαστικά» τους.

Καλή λοιπόν, η ανάπλαση πεζοδρομίων, αλλά σίγουρα καλύτερη η συντήρηση και επισκευή τους ασχέτως με το αν δεν προσφέρεται για «προβολή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook