«Ιδιαίτερα αισιόδοξη και υποστηρικτική» χαρακτήρισε τη συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, σύμφωνα με το in.gr, προσθέτοντας ότι η στάση του Ταμείου «είναι πολύ θετική».

Βεβαίως δεν παρέλειψε να τονίσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεθνή στήριξη αποτελεί η πιστή εφαρμογή του προγράμματος και η επίτευξη χειροπιαστών αποτελεσμάτων.

«Όλα εξαρτώνται από εμάς. Εάν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και παρουσιάζουμε αποτελέσματα, το ΔΝΤ και η διεθνής κοινότητα θα στηρίξουν και θα στηρίζουν την Ελλάδα, έως ότου […] κατακτήσει τη θέση που αναλογεί στην ιστορία».

Εποικοδομητική χαρακτηρίστηκε από ελληνικές πηγές και η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Από πλευράς ΗΠΑ, υπάρχει «πλήρης υποστήριξη» τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και μέσω του ΔΝΤ, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντησή του με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία συμμετείχε ο Τζον Λίπσκι και άλλοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ και πραγματοποιήθηκε μέσα σε «πολύ καλό κλίμα», όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και μακρά συνάντηση εργασίας με την κ. Λαγκάρντ, την νέα Γενική Διευθύντρια και το επιτελείο της. Μιλήσαμε για όλα τα θέματα. Η στάση του ΔΝΤ είναι πολύ θετική, βεβαίως όλα εξαρτώνται από εμάς.»

»Όλα εξαρτώνται από τη δική μας ικανότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να καταγράψουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εάν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και παρουσιάζουμε αποτελέσματα, το ΔΝΤ και η διεθνής κοινότητα θα στηρίξουν και θα στηρίζουν την Ελλάδα, έως ότου αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία και ανεξαρτησία, έως ότου κατακτήσει τη θέση που αναλογεί στην ιστορία και τις ικανότητες του ελληνικού έθνους. Υπό την έννοια αυτή, η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη και υποστηρικτική».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook