Ένα τεράστιο φουσκωτό φεγγάρι προκάλεσε πραγματικό χάος στους δρόμους μιας πόλης της Κίνας πέφτοντας επάνω σε αυτοκίνητα, πεζούς και μοτοσικλετιστές.

Η ελαφρώς ξεφουσκωμένη μάζα έπεσε κατά μήκος αυτοκινητόδρομου στο Fuzhou, στην επαρχία Fujian, καταλαμβάνοντας δύο ολόκληρες λωρίδες με τον όγκο της. Το φουσκωτό φεγγάρι άρχισε τη διαδρομή του τρόμου για όσους το βρήκαν μπροστά τους όταν ισχυροί άνεμοι το παρέσυραν από το πλωτό φεστιβάλ στο οποίο ήταν «αγκυροβολημένο».

Τα πλάνα που ελήφθησαν την Τετάρτη δείχνουν το αντικείμενο να κινείται προς δύο μοτοσικλετιστές ενώ ένας από τους δύο το αποφεύγει κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το φουσκωτό φεγγάρι στη συνέχεια ταλαντεύτηκε σε ένα εργοτάξιο, κερδίζοντας σταδιακά επιπλέον ορμή από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Το μπαλόνι στο οποίο είχε δοθεί σχήμα φεγγαριού είχε φουσκωθεί στο πλαίσιο φθινοπωρινού φεστιβάλ που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα τη νύχτα της Πανσελήνου. Η εκδήλωση συνδέεται με τη λατρεία στο φεγγάρι ενώ στους συμμετέχοντες σερβίρονται φαγητά με λαρδί και κόκκινα φασόλια.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα με την Daily Mail θεωρείται ότι το φουσκωτό φεγγάρι που θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα τελικά «συνελήφθη» χωρίς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Τα κοινωνικά δίκτυα, πάντως, γέμισαν φωτογραφίες και βίντεο από το όχι και τόσο συνηθισμένο περιστατικό που έλαβε χώρα στους δρόμους της Κίνας.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook