Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών προσχολικής ηλικίας ενημερώνει οτι τη Δευτέρα 12/09 πραγματοποίησε παρέμβαση μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Ν. Χανίων στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να συζητηθεί το ζήτημα των παιδικών σταθμών και να λυθεί το θέμα των παιδιών που και φέτος έμειναν εκτός.

Τα μέλη των συλλόγων τόνισαν οτι το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να είχε ήδη συζητηθεί πριν το ξεκίνημα της σχολικής περιόδου και οτι ο δήμος έχει μεγάλη ευθύνη για τις δυσκολίες που δημιουργούνται στις οικογένειες αυτών των παιδιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ψηφοφορία αρνήθηκε να συμπεριλάβει το ζήτημα στα θέματα ημερήσιας διάταξης και δεσμέυτηκε να το συζητήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είπαν εντός του μήνα.

Πρέπει να τονίσουμε επίσης οτι θα είναι πολύ αργά, διότι πολλοί γονείς θα έχουν ήδη στραφεί σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς παρόλο που, ως γνωστόν, οι περισσότεροι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. 

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος μας θα είναι παρών στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο και καλεί όλους τους γονείς να παρεβρεθούν, ως μέτρο πίεσης, είτε τα παιδιά τους μπήκαν σε παιδικό σταθμό είτε όχι, άλλωστε κανείς δεν βεβαιώνει οτι τα παιδια που μπήκαν φέτος θα μπουν και του χρόνου.

Ζητάμε άμεση και μόνιμη λύση για όλα τα παιδιά της πόλης μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook